Seul testează primul autobuz cu conducere autonomă

Autor: Adrian Somai 01 dec. 2022 Știri auto

Coreea de Sud a lansat la sfârșitul săptămânii trecute prima sa linie de autobuz cu conducere autonomă, experimentul fiind organizat chiar în capitala Seul. Autoritățile locale își propun ca prin această metodă să sporească încrederea publicului în ceea ce privește siguranța vehiculelor fără șofer.

La prima vedere nici nu ți-ai da seama că ai în fața ochilor un autobuz! Noul vehicul are o înfățișare destul de atipică, fiind în întregime simetric, cu margini rotunjite și ferestre de dimensiuni mari. Cei care au lucrat însă la realizarea acestui vehicul spun că au ales acest design în mod intenționat. Responsabili de tehnologia de conducere autonomă pe care se bazează acest autobuz sunt specialiștii din cadrul 42 Dot, un start-up deținut la această oră de sud-coreenii de la Hyundai.

“Acesta este viitorul”, susține Jeong Seong-gyun, seful departamentului de conducere autonomă din cadrul companiei 42 Dot. Sud-coreeanul explică mai apoi că autobuzul seamănă mai mult sau mai puțin cu un “Lego” deoarece a fost realizat din piese compozite. Astfel, nu numai că au fost reduse costurile de producție, însă autobuzul poate fi extrem de ușor de reprodus.

Autobuzul circulă sub supravegherea unui șofer

“Vrem să încurajam era conducerii autonome”, mai spune cu această ocazie Jeong Seong-gyun, potrivit G4Media. În același timp, el evidențiază faptul că obiectivul companiei pe care o reprezintă este acela de a face tehnologia ieftină și accesibilă pentru toată lumea. De asemenea, se dorește ca tehnologia să fie mai sigură și mai ușor de transferat la mai multe tipuri de vehicule.

Pentru moment, autobuzul autonom se află în teste, ceea ce înseamnă că circulă sub atenta supraveghere a unui șofer profesionist, gata oricând să intervină în cazul în care simte că ceva este în neregulă. Autobuzul circulă pe un traseu scurt, de 3.4 kilometri, în jurul centrului capitalei Seul. Întreaga distanță este parcursă în aproximativ 20 de minute.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: AFP


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide