Compania de închirieri auto era ieri în faliment. Azi face credit ca să cumpere mașini noi

Autor: David Andrei 03 nov. 2020 Știri auto

O companie de închirieri auto era ieri în faliment și își scotea flota la vânzare. Astăzi solicită un credit în valoare de 4 miliarde de dolari pentru a cumpăra mașini noi.

GALERIE FOTO

Compania de închirieri auto Hertz își va reînnoi flota cu ajutorul unui credit în valoare de 4 miliarde de dolari. Hertz a primit deja un împrumut de 1,65 de miliarde de dolari în luna octombrie. Această sumă a fost direcționată către soluționarea procedurii de faliment. Compania a înaintat o cerere către Curtea de Faliment din statul american Delaware. Această sumă o va ajuta să rămână funcțională până în 2021.

Publicația Wall Street Journal scrie că cele 4 miliare de dolari solicitate de Hertz vor fi direcționate către achiziționarea de noi autoturisme, care să intre în serviciul clienților. “Trebuie să începem să comandăm mașini noi”, a explicat un avocet care reprezintă Hertz în instanță, în timpul celei mai recente audieri.

Anul acesta, lovită de cererea extrem de redusă din timpul restricțiilor de circulație impuse în contextul pandemiei de coronavirus, compania de închirieri auto a scos la vânzare aproximativ jumătate de milion de mașini. Autoturisme de lux cum ar fi modele Mercedes-Benz, BMW și Audi au fost vândute în aceste condiții. Compania a rămas cu aproximativ 317.000 de mașini pentru a putea să-și ia activitatea odată cu încetarea restricțiilor.

Pe 22 mai, Hertz a înaintat cererea de intrare în insolvență.

Compania de închirieri auto le-a oferit mașini medicilor  din prima linie

Hertz a fost una dintre primele companii care și-a oferit ajutorul în lupta împotriva coronavirusului. În luna martie a acestui an, le-a oferit medicilor din prima linie, în mod gratuit, autoturisme pe care să le poată folosi pentru o perioadă de o lună, prelungind ulterior perioada.

La sfârșitul aceleiași luni, compania, lovită de grave probleme de ordin financiar, compania a fost nevoită să înceapă concedierea unui număr mare de angajați.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide