Ce probleme are, de fapt, o mașină second hand vândută după ce a fost folosită de companiile rent a car

Autor: ProMotor 04 iun. 2020 Știri auto
Ce probleme are, de fapt, o mașină second hand vândută după ce a fost folosită de companiile rent a car

Te gândești să cumperi o mașină second hand care a aparținut unei firme de închirieri? Răspunsul este previzibil: Achiziționarea unei mașini folosite pentru închiriere nu este o idee tocmai bună.

Asta pentru că mașina a avut foarte mulți șoferi, fiecare cu stilul lui de condus, mașina poate avea foarte mulți km la bord, sau poate a fost implicată în accidente. Unele din probleme pot fi detectabile, pe când altele nu. „Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul” spune o vorbă din popor care se poate aplica și la mașini la mâna a doua.

Cumperi o mașină second hand cu prea mulți km la bord

O mașină folosită de firmele de închirieri va avea probabil mai mulți kilometri decât o mașină folosită de un proprietar normal (persoana fizică). Marile companii de închiriere vând, de obicei, vehiculele care au trecut de 60.000 de km. Acești 60.000 de km sunt valabili pentru mașinile care au aparținut unor firme din alte țări europene.

În România situația poate fi alta, mai ales că românii au obiceiul să dea măslui kilometrajul înainte se vinde o mașină SH. Acești kilometri au fost făcuți de mai mulți șoferi care nu au avut grijă de mașină.

Mașinile de închiriat sunt foarte uzate

Așa cum am menționat mai sus, mașinile au trecut prin mâinile multor șoferi, fiecare cu stiluri de conducere diferite. Unul poate a cărat foarte mult cu acea mașină, următorul poate a călcat foarte mult accelerația, alții poate au condus subturat, alții poate au luat toate gropile din oraș și tot așa.

Acest lucru provoacă uzura pieselor. Sigur, agenția a reparat mașina și poate încă mai are o garanție, dar în cele din urmă mașina va ceva. Deși majoritatea celor care închiriază nu doresc să deterioreze vehiculul (pentru că vor trebui să plătească pentru el), mulți clienți sunt mai agresivi cu mașinile de închiriat decât ar fi cu propriul lor vehicul.

Uzura la interior poate fi, de asemenea, foarte mare.

Istoric de accidente incert

Înregistrările privind accidentele pentru mașinile închiriate nu sunt la fel de amănunțite ca cele ale unui vehicul care aparține unei persoane, deoarece companiile de închiriere au propria lor asigurare.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide