O companie germană a reconstruit un Audi legendar în versiune modernă. Audi nu s-a implicat în proiect

Autor: Elena Luchian 28 iun. 2021 Știri auto

O companie germană a reconstruit un Audi legendar în versiune modernă. Supercarul va ajunge pe drumurile publice. Audi nu s-a implicat în proiectul inedit.

GALERIE FOTO

Este un Audi, dar nu este. E-Legend EL1 este un omagiu adus legendarului Audi Sport Quattro S1, mașina de raliu prezentată de constructorul din Ingolstadt în martie 1980, la Salonul Auto de la Geneva. Noul model are însă, propulsie electrică și un design modern. Pentru că Audi nu are nimic de-a face cu acest proiect, constructorul nici nu a folosit denumirea producătorului premium.

E-Legend EL1 a fost dezvăluit în format digital. Proiectul se află încă în faza de dezvoltare. Compania producătoare anunță că mașina va avea 1.680 de kilograme. 550 de kilograme vor fi trecute în contul pachetului de baterii, cu o capacitate de 90 kWh. Acesta va stoca energie care va permite modelului să ruleze până la 400 de kilometri între două încărcări. Surse neoficiale vorbesc despre o baterie preluată de la Porsche Taycan.

EL1 va avea trei motoare electrice, două dintre ele fiind amplasate pe puntea spate. Acestea vor dezvolta împreună 816 cai putere. Unitățile vor face mașina să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 2,8 secunde și de la 0 la 200 km/h în mai puțin de 10 secunde. Viteza sa maximă va fi de 255 km/h.

Un Audi legendar inspiră modelul futurist și exclusivist și în ceea ce privește designul

Designul este o nouă abordare a celui afișat de Audi Sport Quattro S1. Faruri cu semnătură luminoasă îndrăzneață, o capotă cu formă aproape identică și linii angulare amintesc de modelul legendar. EL1 are aripi proeminente și jante de culoare albă ca și originalul. În partea posterioară atrage atenția chenarul LED,  care joacă rolul stopurilor.

Primele unități vor fi construite în anul 2023. Doar 30 de exemplare vor vedea lumina zilei. Prețul fiecăreia dintre ele va fi de aproximativ un milion de euro. E-Legend intenționează să construiască un EL2 și un EL3, inspirate, cel mai probabil, de un alt model legendar: Lancia Stratos HF Stradale.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide