O companie producătoare de anvelope a început construcția noii fabrici din România

Autor: Marius Vișan 11 mai 2023 Știri auto
O companie producătoare de anvelope a început construcția noii fabrici din România

Nokian a demarat construcția noii sale fabrici de anvelope pentru autoturisme la Oradea. Începerea lucrărilor de construcție a primei fabrici cu emisii zero de CO2 din industria anvelopelor a avut loc astăzi, 11 mai 2023.

Producția de anvelope este programată să înceapă în 2025 și va deservi clienții din Europa Centrală.

„Această investiție reprezintă un pas strategic important pentru dezvoltarea și creșterea noastră viitoare. O unitate de producție de nivel mondial în Europa reprezintă o etapă cheie în extinderea capacității și crearea unei platforme echilibrate de producție pe măsură ce noua fabrică Nokian Tyres este construită”, a declarat Jukka Moisio, Președinte și CEO-ul companiei.

„Suntem mândri să construim prima fabrică cu emisii zero de CO2 din industria anvelopelor. Acest lucru înseamnă, printre altele, că energia folosită în unitate provine din surse regenerabile și aburul necesar procesului de fabricare a anvelopelor este generat fără a utiliza combustibili fosili. Amplasarea fabricii în România ne permite să utilizăm energia verde produsă în apropiere. Angajamentul nostru este să construim o fabrică de producție a anvelopelor durabilă și competitivă”, a continuat Jukka Moisio.

Capacitatea anuală a făbricii va fi de 6 milioane de anvelope

Noua fabrică este construită în regiunea de Nord-Vest a României, în Oradea, important nod european pentru multe rute de transport. Valoarea totală a investiției este estimată la aproximativ 650 de milioane de euro, ceea ce o face una dintre cele mai mari investiții din România, din ultimii ani.

Compania de anvelope așteaptă decizia finală din partea Uniunii Europene cu privire la cererea sa de finanțare UE în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro, aprobată de Guvernul României mai devreme în acest an.

Capacitatea anuală a fabricii va fi de 6 milioane de anvelope, cu potențial de extindere în viitor. Unitatea se va concentra pe producția de anvelope pentru autoturisme și SUV-uri cu dimensiuni mai mari, care vor fi vândute în principal pe piața din Europa Centrală. Amplasamentul va include și o facilitate de distribuție pentru depozitarea și distribuția anvelopelor. Suprafața totală construită este de aproximativ 100.000 de metri pătrați.

Primele anvelope, se estimează, că vor fi produse în a doua jumătate a anului 2024. Producția de anvelope comerciale este programată să înceapă la începutul anului 2025.

Numărul planificat de angajați ai fabricii din România este de aproximativ 500 de persoane.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide