Comparație între Toyota RAV4, Mazda CX-50 și Honda CR-V: ce SUV este mai bun? – VIDEO

Autor: Bogdan Bârliga 29 mart. 2023 Știri auto

Avem o comparație interesantă într-un nou video al celor de la Car Help Corner: noua Mazda CX-50 este analizată alături de Toyota RAV4 și Honda CR-V. SUV-urile prezentate au specificațiile valabile pentru piața din America de Nord, dar RAV4 și CR-V sunt disponibile și pe piața din Europa.

Canadienii de la Car Help Corner au analizat motorizările și nivelul de consum, iar raportul dintre prețul de achiziție și dotări a contat în alegerea modelului favorit. Mazda CX-50 este vândută doar în America de Nord și este singurul SUV din acest comparativ fără o motorizare electrificată.

Comparație între Toyota RAV4, Mazda CX-50 și Honda CR-V

Mazda CX-50 folosește o rețetă consacrată: propulsoare cu capacitate cilindrică mare, dotări apropiate de segmentul premium și un design apreciat la nivel global. Modelul nipon plusează și prin oferirea sistemului 4×4 în echiparea de bază. CX-50 poate fi comandat cu un motor de 2,5 litri aspirat de 187 CP sau cu un propulsor tot de 2,5 litri dotat cu turbo și în acest caz puterea oferită este de 256 CP. Cei de la Car Help Corner au apreciat în mod deosebit consumul mediu oferit de Mazda CX-50 și capacitatea de tractare a modelului nipon. Canadienii mai susțin că CX-50 are performanțe rutiere superioare și prezintă un interior cu materiale de calitate.

Toyota RAV4 este un model recunoscut pentru fiabilitate și poate fi configurat inclusiv cu un sistem de propulsie plug-in hybrid, iar acest aspect este apreciat de Car Help Corner. Prin comparație cu Mazda CX-50 modelul de la Toyota are avantajul unui consum mai bun prin motorizările hybrid și plug-in hybrid. Intrarea în gamă în SUA pentru RAV4 se face prin intermediul unui propulsor de 2,5 litri cu 203 CP și modelul nipon are cea mai bună valoare de revânzare pe această piață. Canadienii apreciază și modul în care poate fi accesat sistemul de infotainment de la RAV4 pe care îl consideră mai bun față de oferă Mazda la acest capitol.

Și Honda CR-V are avantajul motorizărilor hybrid față de modelul de la Mazda: modelul de bază este oferit în SUA cu un motor de 1,5 litri turbo cu o putere de 190 CP și pe listă mai avem un sistem hybrid cu un motor de 2,0 litri și 204 CP. La capitolul spațiu Car Help Corner susține că modelul Honda CR-V poate fi declarat câștigător, însă pierde puncte pentru că sistemul 4×4 este oferit doar opțional.

Toyota RAV4 vs Mazda CX-50 vs Honda CR-V – VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota, Mazda, Honda


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide