Toyota RAV4 va primi o nouă generație în 2024

Autor: Adrian Somai 23 feb. 2023 Știri auto

Ajuns în prezent la cea de-a cincea generație, RAV4 este unul dintre cele mai apreciate modele din portofoliul Toyota, fiind de altfel și cel mai popular SUV din gama. Constructorul nipon pare că se pregătește de lansarea unei noi generații pentru RAV4, o nouă versiune a SUV-ului urmând să ajungă pe piață cel mai probabil în anul 2024 sau, cel mai tărziu, la începutul anului 2025. Informația nu a fost încă confirmată oficial de oficialii constructorului japonez.

Dacă este să dăm crezare informațiilor care au apărut până la această oră legate de acest subiect, noile modele RAV4 de generație nouă ar urma să aibă la bază aceeași platformă ca actuala generație. Mai exact, este vorba despre platforma TNGA-K, platformă pe care o cunoaștem și de la alte modele precum Toyota Camry Hybrid, Suzuki Across, Lexus NX sau Lexus RX. Rămâne de văzut dacă platforma va primi anumite modificări pentru această nouă generație a SUV-ului japonez.

Potrivit zvonurilor, RAV4 de generație nouă ar urma să fie oferit alături de câteva motorizări hibride pe anumite piețe. Spre exemplu, este de așteptat ca modelul să fie echipat exclusiv cu motorizări hibride pe piața auto din Statele Unite. Rămâne de văzut ce decizie vor lua cei de la Toyota cu privire la gama de motorizări pe care o vor oferi pentru SUV-ul RAV4 clienților de pe Bătrânul Continent.

Toyota pregătește o nouă generație și pentru Camry

Potrivit Motor1, cei de la Toyota ar lucra în prezent și la o altă surpriză pentru fanii mărcii. Mai exact, nu numai RAV4 ar urma să primească o nouă generație în anul ce vine, ci și modelul Camry. Noul Camry de generație nouă ar urma să aibă la bază o evoluție a actualei platforme TNGA-K, pe care o menționam în rândurile anterioare. La fel ca și RAV4, și noul Camry ar urma să își facă debutul pe piață tot la finalul anului 2024.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide