Competitorul chinez al Google vrea să producă vehicule electrice

Autor: ProMotor 15 dec. 2020 Știri auto
Competitorul chinez al Google vrea să producă vehicule electrice

Compania chineză Baidu are în vedere fabricarea propriilor vehicule electrice și a purtat discuții cu producătorii de automobile despre această posibilitate, scrie Reuters.

Compania care operează unul dintre cele mai mari motoare de căutare din lume dezvoltă deja tehnologie pentru vehicule autonome şi ia în calcul externalizarea producţiei sau crearea unei noi companii alături de producători auto, în care Baidu să rămână acţionarul majoritar.

Baidu a purtat discuții preliminare – fără a lua vreo decizie – cu producători auto, inclusiv Zhejiang Geely Holding Group, Guangzhou Automobile Group și China FAW Group Corp, cu privire la o posibilă întreprindere.

Iniţiativa ar fi un pas în faţă în comparaţie cu alţi giganţi ai internetului, precum Tencent Holdings, Amazon.com sau Alphabet, care au dezvoltat tehnologie pentru industria auto sau au investit în startup-uri de maşini inteligente.

Baidu a înfiinţat divizia de maşini autonome Apollo în 2017

Divizia furnizează în în principal soluţii tehnologice bazate pe inteligenţă artificială şi lucrează cu producători auto precum Geely, Volkswagen, Toyota Motor şi Ford Motor. Mai mult, Baidu operează un servicii de taxi cu vehicule autonome, Go Robotaxi, în Beijing, Changsha şi Cangzhou, dar compania plănuieşte să extindă serviciul în 30 de oraşe în trei ani.

Discuțiile referitoare la producție au loc după ce compania Didi Chuxing a lansat luna trecută o autoutilitară special concepută pentru serviciile de călătorie cu producătorul de automobile BYD. Între timp, gigantul tehnologic Sony a dezvăluit în luna ianuarie un concept electric cu funcții de conducere automată.

Citește și CES 2020: Vision S – Cum arată mașina construită de Sony?

Citește și Tot ce trebuie să ştii despre Apple Titan, maşina autonomă Apple

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide