Concedieri masive la Volvo, deși Suedia nu a impus restrictii in timpul pandemiei de coronavirus

Autor: Elena Luchian 30 apr. 2020 Știri auto
Concedieri masive la Volvo, deși Suedia nu a impus restrictii in timpul pandemiei de coronavirus

Volvo anunță concedieri masive, deși Suedia este țara în care restricțiile în timpul pandemiei de coronavirus au fost aproape de zero. Aproximativ 1.300 de angajați din cadrul structurilor non-producție din Suedia vor fi concediați.

Numărul exact al acestora va fi stabilit în urma unei evaluări. Nordicii iau în calcul și modificarea radicală a strategiei de marketing, fiind conștienți că urmează o criză majoră în industria auto.

Vor fi reduse semnificativ și contractele de consultanță în vigoare la această oră și vor fi revizuite mai multe posturi în cadrul companiei, pentru a evalua corespunzător importanța acestora. Volvo anunță însă, că operațiunile de producție nu vor fi afectate de aceste măsuri.

Ce spun șefii companiei?

“Nu ne putem aștepta la o revenire a clienților și la o cerere din partea lor exact cum era înainte de criză. Epidemia de coronavirus arată importanța unei schimbări rapide, iar șomajul nu va fi o măsură suficient de eficientă”, a declarat pentru Bloomberg CEO-ul Volvo, Hakan Samuelsson.

Volvo anunță transformări radicale în domeniul marketing-ului online, al electrificării, al conducerii autonome și al noilor tipuri de mobilitate. Suedezii vizează și simplificări ale structurilor ierarhice pentru a accelera procedurile de decizie.

“Pandemia de coronavirus ne afectează pe termen scurt, dar ne așteptăm ca în curând, să revenim la volumul obișnuit de producție și să înregistrăm o creștere. În consecință, trebuie să continuăm să investim în procesul nostru continuu de transformare și într-un nou tip de business, reducând costurile”, explică Hanna Fager, coordonator al diviziei People Experience, motivul pentru care Volvo recurge la concedieri.

Ce se întâmplă în Suedia în timpul pandemiei de coronavirus?

Suedia este singurul stat european care nu a luat măsuri radicale pentru a opri răspândirea noului coronavirus. Școlile, universitățile și magazinele sunt în continuare deschise, în timp ce fabricile funcționează la capacitate maximă.

Toate acestea se întâmplă în ciuda numărului tot mai mare de îmbolnăviri înregistrate acolo. Numărul deceselor a trecut de 2.400, iar cel al îmbolnăvirilor a depășit pragul de 20.000.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide