Mercedes-Benz anunță concedieri. Germanii vor elimina 15.000 de locuri de muncă

Autor: ProMotor 11 feb. 2020 Știri auto

Daimler intensifică măsurile de reducere a costurilor și intenționează să elimine aproximativ 15.000 de locuri de muncă.

Daimler a anunțat o scădere accentuată a profiturilor anul trecut, scădere provocată de o amendă foarte mare legată de scandalul emisiilor motoarelor diesel. Grupul a înregistrat un profit net de 2,7 miliarde de euro în 2019, comparativ cu 7,5 miliarde de euro în anul precedent.

Șeful companiei, Ola Källenius, a declarat că firma va implementa o serie de măsuri de reducere a costurilor pentru a se asigura că poate continua să investească în tehnologia de electrificare, inclusiv pentru motare electrice dar și motoare hibride plug-in.

Firma germană a fost afectată de o amendă de 910 milioane de euro pentru un caz în care procurorii germani au stabilit că Daimler a vândut mașini dotate cu motoare diesel ce foloseau soft-uri pentru manipularea emisiilor. De asemenea, s-a confruntat cu cheltuieli suplimentare într-un alt caz ce viza rechemări în service pentru remedierea unor probleme la airbag.

Daimler va reduce, de asemenea, gama de produse. Versiunile cabrio și coupe ale berlinei Mercedes-Benz Clasa S, vor fi retrase din fabricație, iar viitorul Clasei B este incert.

Oficialii Mercedes au mai anunțat deja că se va încheia și producția Clasei X la sfârșitul lunii mai.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide