CONCEPT: Alfa Romeo Gloria, lecţie de design european pentru americani

Autor: Adrian Mihălţianu 21 feb. 2013 Știri auto

Lecţia de design nu o predau designerii Alfa Romeo, aşa că nu vă aşteptaţi ca acest concept să prevestească linii viitoare ale mărcii, pentru că vorbim de un proiect studenţesc, desfăşurat, ce-i drept, cu binecuvântarea şi sprijinul mărcii.

Studenţii Institutului de Design din Torino au marea şansă de a învăţa în apropierea centrului de design Fiat-Chrysler pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Asia (apropiere deloc întâmplătoare, căci de aici se recrutează o parte din designerii viitori ai mărcilor deţinute de grup), astfel că au fost invitaţi de Alfa Romeo să conceapă o maşină care să comunice designul specific european al mărcii către publicul american şi asiatic, acolo unde grupul Fiat-Chrysler speră să crească dramatic în anii care vin. Masteranzii care au participat la proiect au lucrat cu toate instrumentele de design moderne, dar şi cu un model din lut, astfel încât s-au putut familiariza cu procedurile obişnuite de design din cadrul unei mari companii.

Ce a ieşit, puteţi admira în prima imagine comunicată de Alfa Romeo. Lungă de 4.7 metri, lată de 1.92 metri şi înaltă de doar 1.32 metri, Alfa Romeo Gloria este un concept care vrea să arate cum ar trebui să fie o limuzină sport italiană. Cu un ampatament de 2.9 metri, spaţiul interior ar fi uriaş, iar sub capotă s-ar afla un V6 sau un V8 biturbo, dacă e să ne luăm după visele masteranzilor de la IED. Din păcate, conceptul va rămâne fix la acest stadiu, deşi designerii italieni s-ar putea să „fure” ceva elemente în modelele destinate anilor 2017-2020 (căci acestea se vor pregăti în curând…).

Mai interesant este însă faptul că acest concept va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva într-un mod inedit: vizitatorii standului vor putea descărca şi folosi o aplicaţie de smartphone care le va reprezenta maşina în mod virtual, astfel încât îi vor putea schimba culoarea, dar şi alege între cinci variante de jante dezvoltate de OZ Racing special pentru acest concept. Apoi vor putea încărca rezultatul pe internet, cel mai interesant design primind un premiu. 

Până una-alta, noi aşteptăm ca Alfa Romeo să termine cu joaca şi să ne ofere mult-aşteptatul sedan de clasă medie, deja mult întârziat după dispariţia de pe piaţă, prematură zicem noi, a lui Alfa 159. În viaţa reală. Se aude?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide