Concept inedit: o mașină electrică ce poate fi asamblată ca un LEGO

Autor: Bogdan Bârliga 25 apr. 2023 Știri auto

Prețul unei mașini cu sistem de propulsie electric este destul de mare, iar șoferii nu sunt pe deplin convinși de autonomia oferită și numărul stațiilor de încărcare. Din acest motiv o companie din Suedia a lansat un proiect inedit cu care vrea să revoluționeze segmentul autoturismelor electrice.

Compania se numește Luvly și are deja un prim produs disponibil: este vorba despre un mic autoturism dedicat deplasărilor urbane. Partea interesantă aici ar fi că această mașină poate fi asamblată exact cum se întâmplă în cazul unei machete LEGO.

Suedezii plusează și cu un preț atractiv: modelul cu denumirea Luvly 0 este oferit cu un preț de 10.000 de euro fără nicio subvenție aplicată.

Un concept interesant din Suedia

Modelul Luvly 0 este un autoturism electric de mici dimensiuni: are 2,7 metri lungime, 1,53 metri lățime și 1,44 metri înălțime.  A fost concept în principal doar pentru utilizare urbană și poate rula fără probleme pe străzi înguste, iar găsirea unui loc de parcare nu ar trebui să fie o problemă. Compania susține că acest mic model electric oferă o capacitate de transport în portbagaj de 267 litri.

Mașina are un design foarte simplu cu blocuri optice de mici dimensiuni integrate într-un mod minimalist în caroserie. Modelul cu două locuri dispune de un parbriz de mari dimensiuni pentru o vizibilitate optimă, iar în spate stopurile au fost montate pe ușa portbagajului. Compania suedeză susține că a dezvoltat și o nouă soluție tehnică pentru a crește gradul de siguranță în cazul unui accident.

100 de kilometri autonomie

Micul vehicul electric suedez cântărește doar 400 de kilograme și este dotat cu un motor electric ce îi permite să atingă o viteză maximă de 90 km/h. Luvly 0 dispune de o baterie cu o capacitate de 6,4 kWh și ar putea să ruleze aproximativ 100 de kilometri cu o singură încărcare. Compania nu a oferit alte detalii tehnice, dar a precizat că această baterie este detașabilă.

Pentru producție Luvly vine cu o soluție inedită: compania vrea să expedieze toate componentele mașinii într-un container. În anumite zone vor fi construite mici fabrici regionale și acolo modelul electric va fi asamblat foarte rapid. Deja sunt acceptate comenzi pentru modelul electric Luvly 0, iar prețul afișat pe site-ul companiei este de 10.000 de euro. Dar deocamdată compania suedeză nu oferă o dată exactă pentru demararea producției.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Luvly


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide