Concepte uitate: Lamborghini Portofino – un taur unic, născut în curtea Chrysler | GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 31 mai 2016 Știri auto

 


Portofino a fost o maşină concept dezvoltată pentru Lamborghini de Kevin Verduyn, unul dintre designerii cei mai de seamă de la Chrysler. Sedanul sport cu patru uşi a fost pentru prima oară prezentat la Frankfurt Auto Show din 1987. 

În 1986, Kevin Verduyn a proiectat un model concept pentru Chrysler numit Navajo. Conceptul nu a trecut niciodată dincolo de stadiul de model de lut, dar atunci când Chrysler a achiziţionat Lamborghini, în 1987, design-ul lui Navajo a fost înviat şi cu unele trucuri destul de minore acesta s-a transformat în Portofino, scrie Motor1.com

Stilul a fost optimizat pentru a pune mai bine în valoare legătura dintre cele două branduri, dar în ciuda acestui fapt Portofino nu este una dintre acele concepte Lamborghini care să impresioneze.

Maşina a fost construită în localitatea Coggiola din Torino, Italia, şi a trebuit să fie alungită cu 66 cm pentru a crea o cabină suficient de spaţioasă pentru a avea suficient loc pentru pasagerii din spate.

Portofino a fost proiectat în aşa fel încât toate cele patru uşi să se deschidă în sus, iar la interior a fost decorat cu piele în trei nuanţe diferite de albastru. Spaţiul dinăuntru permite conducătorului auto să regleze cu uşurinţă volanul, scaunul şi instrumentele din bord.

Putere lui Portofino venea de la un motor V8 de 3.5 litri, cei 255 de cai putere împingând maşina, prin intermediul cutie de viteze manuală cu cinci trepte, spre o viteză maximă de 240 de kilometri pe oră.

Ca o notă finală, legenda spune că celor de la Lamborghini nu le-a plăcut deloc design-ul conceptului, descriind Portofino ca fiind un „cartof mare”.

GALERIE FOTO


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide