Conceptul Abarth 1000 SP a primit undă verde pentru producția de serie

Autor: Mihai Morcovescu 29 dec. 2021 Știri auto

Fiat a prezentat în luna mai conceptul Abarth 1000 SP, un omagiu adus modelului care a câștigat cursa de 500 km de la Nurburgring în 1966. Realizat într-un singur exemplar, prototipul era bazat pe modelul 4C.

Conceptul a primit aceleași detalii de design de pe coupe-ul italienilor. Este vorba despre evacuarea dublă montată central în spoilerul spate, stopurile rotunde și prizele de aer de pe caroserie.

La momentul respectiv, italienii nu au furnizat nici un fel de informații legate despre o posibilă versiune de serie a sportivei lor. Ei bine, dacă este să ne luăm după ultimele zvonuri care circulă în industrie, conceptul ar fi primit undă verde pentru producția de serie.

Abarth 1000 SP: 240 CP și 350 Nm de cuplu

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Roberto Giolito este șeful departamentului de design FCA Centro Stile și omul din spatele conceptului Abarth 1000 SP. Potrivit acestuia, modelul ar urma să fie produs într-o serie limitată. Prețul se va situa undeva în jurul a 200.000 de euro.

Revista britanică Auto Italia scrie că o serie inițială de cinci modele a primit deja undă verde. Este de așteptat, însă, ca cererea să depășească cu mult oferta italienilor. De aceea, seria limitată ar putea să aibă câteva zeci de exemplare.

În ceea ce privește motorizarea, modelul de serie ar putea fi animat de același motor amplasat central care se regăsește și pe Alfa Romeo 4C. Este vorba despre o unitate cu 4 cilindri turbo de 1,75 litri, care produce 240 CP și 350 Nm de cuplu.

Resursele vor fi transmise către puntea spate prin intermediul unei transmisii automate cu dublu ambreiaj și 6 trepte. În aceste condiții, Abarth estimează că viitorul 1000 SP de serie ar putea atinge viteze de peste 250 km/h.

Un nume vehiculat pentru modelul de serie este Abarth Classiche. Conform aceleiași surse, producția lui Abarth 1000 CP ar putea debuta în cursul anului 2022, la uzina din Torino.

Sursa: CarBuzz

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alfa Romeo


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide