Conceptul electric Mercedes-Benz Vision EQXX și-a bătut recordul de eficiență: 1.202 km cu o singură încărcare

Autor: Mihai Morcovescu 26 iun. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile de lux Mercedes-Benz a anunțat că prototipul electric Vision EQXX a stabilit un nou record de eficiență. Conceptul cu emisii zero a reușit să parcurgă 1.212 kilometri cu o singură încărcare, pe un traseu între orașele Stuttgart și Silverstone.

Vision EQXX, cel mai eficient Mercedes-Benz din istorie

Oficialii companiei au publicat primele informații și fotografii cu conceptul electric Vision EQXX la începutul acestui an. Acesta este echipat cu un motor electric de 203 CP, care a fost dezvoltat împreună cu inginerii echipei de Formula 1 Mercedes-AMG Petronas. Din pachet mai face parte o baterie de 100 kWh.

Vision EQXX este descris de germani ca fiind „cel mai eficient și mai aerodinamic model din istoria mărcii”. În momentul lansării, cei de la Mercedes-Benz anunțau o autonomie de până la 1.000 de kilometri și un coeficient aerodinamic Cx de doar 0,17. În plus, consumul energetic este de 10 kWh/100 km.

La jumătatea lunii aprilie, germanii au vrut să vadă cum se traduc aceste cifre în condiții reale. Pentru asta, conceptul Vision EQXX a efectuat un test de eficiență pe un traseu între Sindelfingen (Germania) și Cassis (Franța). Acum, la două luni distanță, germanii au trimis conceptul lor într-o nouă călătorie.

Aceasta a început la sediul companiei din Stuttgart și a avut ca punct final circuitul de la Silverstone (Anglia). Pe drum, vehiculul cu emisii zero s-a confruntat cu diverse condiții de drum cu care mașinile obișnuite se confruntă zi de zi. A parcurs drumuri virajate și autostrăzi și a înfruntat temperaturi ridicate.

Odată ajuns la legendara pistă britanică, Vision EQXX a fost preluat de pilotul olandez de Formula E, Nyck de Vries. Acesta a parcurs 11 tururi de circuit până când bateria s-a descărcat. La capătul unei călătorii care a durat 14 ore și 30 de minute, pe parcursul a două zile, conceptul electric a parcurs 1.212 kilometri cu o singură încărcare. Practic, vorbim despre un nou record propriu, care depășește performanța anterioară cu 204 kilometri.

Următoarea oprire pentru Mercedes-Benz Vision EQXX: Goodwood Festival of Speed.

Sursa: Mercedes-Benz

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide