Conceptul pe care Porsche l-a ținut ascuns doi ani de zile. Nemții au creat o dubă!

Autor: David Andrei 12 nov. 2020 Știri auto

Porsche a construit o dubă în anul 2018. A fost însă, doar un concept pe care l-a ținut secret până astăzi! Constructorul german de mașini sport trage, în sfârșit, prelata de pe misteriosul van Renndienst.

GALERIE FOTO

Porsche publică în premieră imagini cu Renndienst, conceptul de dubă realizat de constructorul de mașini sport în anul 2018 și ținut sub cheie până astăzi. Sub titlul “Porsche Unseen”, nemții dezvăluie în total 15 concepte, create în perioada 2005-2009 și publică o carte cu aceeași denumire, dedicată fanilor brand-ului.

Prima etapă este o schiță de design, vizualizată ulterior tridimensional în studioul de design Weissach, aflat în apropierea centrului de dezvoltare. Peste 120 de designeri, experți în interioare, în exterioare, culori și materiale, constructori de modele și ingineri lucrează acolo astăzi. Urmează construirea modelelor la scară 1:3, apoi apar modelele 1:1.

Este traseul urmat și de Porsche Vision Rendienst din 2018. Este o dubă cu look futurist și propulsie electrică, dedicată familiilor. Este un “space shuttle”, scriu cei de la Porsche, tentați atunci să intre pe un teritoriu necunoscut: cel al van-urilor. Dar planul de atunci nu a fost pus niciodată în practică de producătorul de la Stuttgart.

Faruri înguste, o parte frontală agresivă și un acoperiș cu linie descendentă alcătuiesc modelul inedit. O bandă luminoasă se întinde de-a lungul întregii părți posterioare.

Duba Porsche prezintă o cabină modulară și confortabilă. Scaunul rezervat șoferului se află în centru. “Are flerul Porsche”, susțin nemții.

Porsche dezvăluie și alte concepte secrete în seria “Unseen”

Primul episod al expoziției online dezvăluie încă două secrete. Este vorba despre Porsche 919 Hybrid și Porsche Vision Spyder, care apar și în cartea cu “Porsche Unseen”.

Cu primul dintre ele, Porsche a avut o tentativă de a le oferi oamenilor de rând experiența unei mașini de curse LMP1. Vision Spyder este un model spartan, purist, cu motor amplasat central, care confirmă identitatea brand-ului Porsche.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide