Conceptul Suzuki Vision Gran Turismo este un roadster cu un motor hibrid Hayabusa

Autor: Cristian Gubandru 29 mai 2022 Știri auto

Suzuki Vision Gran Turismo este un concept digital, un roadster ușor cu tracțiune integrală, care utilizează un motor Hayabusa în combinație cu trei motoare electrice.

Începând cu designul, Suzuki Vision GT arată ca un Swift decapotabil cu două locuri. Partea din față a lui Vision GT seamănă puternic cu Swift Sport datorită grilei mari, prizelor de aer și farurilor agresive montate pe aripile bombate.

Capota este destul de lungă pentru un vehicul cu motor central, în timp ce parbrizul panoramic scurt fără stâlpi și absența unui acoperiș contribuie la proporțiile dramatice.

În spate, stopurile LED ne amintesc cumva de Devon GTX, în timp ce țevile de eșapament duble montate central arată clar că nu este un model electric.

În interior, tabloul de bord are un aspect destul de simplu, cu ecrane pentru camerele care înlocuiesc oglinzile de pe ambele părți ale vehiculului. Volanul integrează butoanele Start/Stop și lumini de avarie, padele de schimbare a vitezelor și o grămadă de comenzi.

Ce motor are Suzuki Vision Gran Turismo

Trecând la motor, aceasta este probabil cea mai bună parte a conceptului. Motorul cu patru cilindri pe benzină de 1.340 cmc provenit de la Hayabusa este montat în spate, lucrând împreună cu trei motoare electrice – două în față și unul în spate. Ca rezultat, puterea combinată este de 426 CP (318 kW / 432 CP) și un cuplu de 610 Nm (450 lb-ft).

Aceste cifre s-ar putea să nu sune atât de impresionante în comparație cu alte proiecte Vision GT, dar suntem siguri că motorul Hayabusa are un sunet care va face totul mai plăcut. Datorită adoptării tehnologiei de curse, conceptul Suzuki cântărește doar 970 kg.

Nu este prima dată când Suzuki pune un motor Hayabussa într-o mașină sport, urmând rețeta conceptului Suzuki GSX-R/4 din 2001. Din păcate, la fel ca și predecesorul său, Suzuki Vision Gran Turismo nu este destinat producției și va rămâne în lumea digitală. Totuși, este bine că jucătorii îl vor putea conduce. Conceptul face parte din cea mai recentă actualizare gratuită a lui Polyphony Digital Gran Turismo 7, disponibilă pentru consolele Sony Playstation.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide