Concurență uriașă pe piața mașinilor electrice. Tesla, depășită de o companie auto din China

Autor: Radu Țuțulan 31 dec. 2023 Știri auto

Producătorul american de mașini, Tesla, este pe punctul de a pierde poziția de lider în ceea ce privește vânzările de autoturisme electrice la nivel mondial. O companie din China ar putea deveni cel mai mare comerciant din domeniu.

Constructorul auto american Tesla ar putea pierde poziția de lider în ceea ce privește vânzările de vehicule electrice.

O companie din China a înregistrat vânzări record la nivel mondial și ar putea detrona Tesla chiar de anul acesta.

Tesla, pe punctul de a pierde poziția de lider

Încă din trimestrul 4 al acestui an, compania chineză BYD ar putea depăși Tesla, scriu jurnaliștii de la Bloomberg.

Asta ar marca un punct de cotitură simbolic pentru industria mașinilor electrice. Dar și o nouă confirmare a ascensiunii companiilor chineze în acest sector.

BYD a anunțat că intenționează să construiască în Ungaria, la Szeged, o uzină de mașini electrice. Investiția estimată este de ordinul miliardelor de euro.

Totodată, uzina din Ungaria ar urma să devină cea mai mare fabrică a unui producător auto chinez în Europa.

Istoria BYD și cât costă mașinile produse de compania chinezească

BYD Company Limited este un conglomerat care se axează, printre altele, pe producția de baterii pentru mașinile electrice, componente auto, construcția de autoturisme și vehicule comerciale și de transport marfă.

A fost înființată în 1995 și își are sediul în Shenzen, China. BYD are mai multe subsidiare la nivel mondial și peste 630.000 de angajați, conform datelor publicate.

Începând cu anul 2022, BYD a intrat în mai multe țări europene. Iar calitatea mașinilor companiei a crescut considerabil, față de vehiculele produse în urmă cu 10 ani. Colosul auto va încheia anul cu aproape două milioane de mașini electrice produse.

Cât costă vehiculele electrice BYD

Deși estimează că BYD va vinde anul viitor mai multe mașini decât Tesla, jurnaliștii Bloomberg preconizează venituri totale mai mari pentru producătorul auto din Statele Unite ale Americii.

Tesla va ajunge anul viitor la 114 miliarde de dolari, față de 112 miliarde prognozate pentru BYD.

Asta pentru că autoturismele electrice din gama BYD sunt mai ieftine decât cele comercializate de Tesla.

În America, prețul de pornire pentru mașinile electrice BYD pornesc de la aproximativ 31.000 de dolari (~28.000 euro). Iar în Irlanda, de exemplu, cel mai ieftin model BYD are un preț de aproximativ 25.500 de euro.

În comparație, cel mai ieftin model Tesla are un preț de pornire de aproximativ 40.000 de dolari (~37.000 euro).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BYD


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide