Situație îngrijorătoare la Tesla! La cel puțin două modele s-a constatat o „rupere bruscă a suspensiei”

Autor: Radu Țuțulan 24 dec. 2023 Știri auto
Situație îngrijorătoare la Tesla! La cel puțin două modele s-a constatat o „rupere bruscă a suspensiei”

Administrația norvegiană a drumurilor publice (NPRA) ar putea declanșa o rechemare în service a cel puțin două modele Tesla, comercializate în Europa, după ce mai mulți proprietari au constatat o „rupere bruscă a suspensiilor”.

Inginerul principal Tor-Ove Satren, de la NPRA, a declarat că instituția a început să interogheze Tesla în septembrie 2022.

Acesta a cerut producătorului auto să evalueze plângerile cu privire la două dintre modelele comercializate în Europa.

S-a constatat o „rupere bruscă a suspensiei”

Mai mulți proprietari s-au plâns că suspensia mașinii a cedat brusc, fără niciun motiv.

Oficialul norvegian a precizat că a solicitat Tesla o serie de documente și explicații privind Model S și Model X.

În urma analizei, autoritatea ar putea recomanda rechemarea în service pentru toate modelele S și X. Iar compania americană ar putea fi obligată să înlocuiască brațele de control spate, scrie The Economic Times.

Dar asta numai în cazul în care se ajunge la concluzia că reprezintă un risc grav.

În plus, există suspiciuni că Tesla a încercat să reducă din cheltuieli și a refuzat anumite solicitări de garanție. A pus defecțiunile reclamate pe seama „abuzurilor șoferilor” și a modului în care aceștia au manevrat mașina.

O decizie este așteptată până în Crăciun. Iar dacă Tesla va refuza rechemarea voluntară în service, Agenția norvegiană are autoritatea de a-i impune aceasta.

Tesla a rechemat 2 milioane de vehicule în service

Peste 2 milioane de mașini Tesla au fost rechemate în service din cauza sistemului Autopilot, în Statele Unite ale Americii.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a cercetat acest sistem de conducere autonomă în ultimii ani din cauza rapoartelor potrivit cărora sistemul ar fi provocat accidente rutiere.

Sistemul Autopilot poate accelera, frâna și menține mașina în bandă. Iar Enhanced Autopilot poate efectua inclusiv schimbări de bandă.

NHTSA a decis ca Tesla să lanseze gratuit o actualizare over-the-air care adaugă alerte suplimentare pentru a se asigura că șoferii rămân concentrați atunci când Autopilot este activat și sunt alertați mai bine în momentul în care este dezactivat.

În România, deocamdată Tesla nu a dispus nicio rechemare în service.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide