Conflict între doi șoferi după o şicanare în trafic. Unul dintre ei a scos cuțitul

Autor: Marius Vișan 16 sept. 2021 Știri auto
Conflict între doi șoferi după o şicanare în trafic. Unul dintre ei a scos cuțitul

Doi bărbaţi s-au agresat reciproc, joi (16 septembrie), după o şicanare în trafic, fiind folosit un cuţit. Cei doi urmează a fi audiaţi.

”Astăzi, 16 septembrie 2021, în jurul orei 11.30, prin apel 112 a fost sesizat faptul că pe raza sectorului 3, între doi conducători auto a avut loc o altercaţie, aceştia lovindu-se reciproc, cu un obiect contondent, respectiv un obiect ascuţit. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiilor 12 şi 23 Poliţie, precum şi echipaj de prim ajutor”, a transmis Poliţia Capitalei.

Unde poate duce o șicanare în trafic?!

Sursa citată a precizat că, din primele date, a rezultat faptul că cei doi conducători auto s-ar fi şicanat în trafic, iar la o intersecţie, din zona unui parc, au coborât din autoturisme şi după un schimb de replici s-au lovit reciproc.

Bărbaţii au fost identificaţi, urmând a fi audiaţi. Cercetările sunt efectuate de Secţia 23 Poliţie.

De ce se șicanează șoferii în trafic?

Conform unui studiu efectuat în urmă cu câțiva ani, majoritatea bărbaţilor cu vârste între 18 şi 40 de ani se ghidează în trafic după zicala „dacă nu rişti, nu câştigi”. Acestora le place să vadă cât de aproape pot conduce faţă de maşina din faţa lor şi le place să-i şicaneze pe ceilalţi participanţi la trafic.

”Studiul privind atitudinile disfuncţionale în trafic: comportamentul agresiv”, realizat de prof. univ. dr. Mihaela Rus şi psihologul Ionel Simionca, de la Asociaţia de Psihologie şi Siguranţă Rutieră, ”scoate în evidenţă nevoia de risc, de adrenalină şi de senzaţional a bărbaţilor atunci când se află la volan, iar indicatorii arată că aceştia adoptă un comportament mult mai agresiv decât femeile, neanticipând riscurile majore ale acestui stil neproductiv de a conduce”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Romana


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide