Conflict violent în traficul din București: Un șofer este blocat și atacat cu o crosă de golf – VIDEO

Autor: Cristian Agatie 21 iun. 2021 Știri auto

Un conflict violent a fost surprins în traficul din București: un șofer este blocat și atacat cu o crosă de golf de un alt șofer, în timp ce partenera acestuia din urmă lovește mașina victimei cu picioarele. Filmarea a fost postată pe pagina de Facebook a sindicatului Europol al polițiștilor.

Intră în Galeria FOTO

Traficul infernal din București îi face pe șoferi să cedeze nervos. Combinat cu lipsa de civilizație, rezultă un cocktail Molotov care produce adesea victime, nu doar în accidente, ci și în conflicte spontane. O dovedesc din ce în ce mai frecventele bătăi din trafic, tranșate cu pumnii, picioarele, bâtele de baseball, crosele de golf sau, uneori, chiar cu pistoalele. Absența aproape totală din trafic a polițiștilor, o problemă cronică în ultima vreme, îi face pe mulți să creadă că pot face aproape orice fără să fie pedepsiți.

Filmarea unui conflict petrecut în traficul din București a fost publicată de sindicatul Europol al polițiștilor pe Facebook.. Din imagini se vede cum un șofer blochează traficul oprind mașina pe diagonală, apoi coboară alături de o femeie și încep să lovească mașina din spatele lor. Femeia lovește oglinda mașinii blocate cu piciorul, iar bărbatul are o crosă de golf cu care sparge geamul șoferului, apoi îl lovește pe cel aflat la volan.

Conflict violent în traficul din București: Care este replica polițiștilor

Postarea celor de la Europol se dorește oarecum sarcastică, cu o referire controversată la incidentul din trafic în care a fost implicat un activist din Buzău. Spre deosebire de situația de la Buzău, care a erupt într-un adevărat scandal mediatic, cazul prezentat de Europol s-a consumat atât de discret încât agresorul din videoclip este cercetat în stare de libertate.

„Pentru că șoferul agresat nu a postat pe YouTube filmul agresiunii și nici nu este vreun „activist”, cu toate că a suferit mai multe vătămări decât în cazul celui de la Buzău, agresorul din imagini va fi cercetat în stare de libertate” scriu polițiștii de la Europol.

Colegii lor s-au autosesizat și au demarat cercetările, reușind să-l identifice pe șoferul agresat. Așteptăm o pedeapsă exemplară în acest caz, care să dea un semnal clar celor care își fac dreptate cu bâta în trafic. În caz contrar, riscăm să vedem o escaladare a violențelor și o erodare și mai mare a autorității polițiștilor, car4e au devenit un echivalent uman al lacătelor: sunt bune doar pentru oamenii cinstiți.

„În urma verificărilor efectuate de către polițiștii Secției 7, a fost identificată persoana vătămată, un bărbat de 35 de ani. Acesta își rezervă dreptul de depune plângere, în termenul legal. Cercetările sunt continuate, din oficiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și lovire sau alte violențe”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

via: Digi24.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide