Construcția unuia dintre cele mai importante drumuri din România a fost amânată. Cum este Dacia afectată?

Autor: Ionuț Vîlciu 18 oct. 2022 Știri auto

Autorizația de construcție pentru drumul expres dintre Pitești și Mioveni nu a fost dată. Acest drum ar putea să fie o mână de ajutor pentru Dacia.

Până la finalul acestui an, drumul expres dintre Pitești și Mioveni ar fi trebuit să aibă autorizație de construcție. Acest drum va face legătura dintre autostrada București-Pitești și uzina Dacia și furnizorii săi, relatează Adevărul.

Se pare că lucrurile nu au luat o turnură favorabilă. Tot proiectul va fi amânat din cauza faptului că firma Search Corporation, cea care câștigase în 2020 contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate, a solicitat rezilierea pe cale amiabilă a contractului. Acest lucru are loc deoarece firma nu a mai reușit să respecte graficul și termenele stabilite inițial.

„Am avut un studiu de fezabilitate contractat pentru drumul expres Pitești-Mioveni. Însă firma ce îl realiza nu a reușit să mențină nivelul. Drept urmare, firma respectivă a solicitat rezilierea amiabilă a contractului, conform prevederilor. Partea de studiu de fezabilitate deja realizată nu va fi reluată”, spune Cristian Pistol, directorul CNAIR.

La data de 29 octombrie 2020 a fost semnat un contract de elaborare pentru un studiu de fezabilitate și proiect tehnic de execuție pentru viitorul drum expres Pitești-Mioveni cu firma Search Corporation. Contractul avea o durată de 18 luni. Dintre acestea, 9 erau rezervate studiului de fezabilitate.

Va mai dura până vom putea vedea drumul expres Pitești-Mioveni, drumul care ar fi putut ajuta uzina Dacia

Viitorul drum expres ar putea avea o importanţă esențială pentru industria auto din România, având în vedere faptul că va asigura o legătură rapidă între Bucureşti şi platforma industrială de la Mioveni. Acolo există, în afară de uzina Dacia, peste 50 de companii producătoare de componente auto şi aproape 40.000 de salariaţi.

În baza protocolului de colaborare, compartimentele de specialitate ale Consiliului Județean Argeș și CNAIR vor întocmi documentațiile necesare și vor scoate la licitație acest studiu. Valoarea estimată a proiectului drumului expres Pitești-Mioveni se ridică la 222,71 milioane lei fără TVA.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide