Premierul a făcut o vizită la uzinele Dacia – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 14 oct. 2022 Știri auto

Premierul Nicolae Ciucă a susținut un discurs în cadrul unei vizite la uzinele Dacia. El a vorbit despre perspectivele brandului de la Mioveni.

În cadrul vizitei efectuate joi, 13 octombrie, la Uzina Dacia, Nicolae Ciucă a vorbit despre perspectivele de dezvoltare ale constructorului autohton. El a adus aminte și de faptul că Dacia plănuiește ca, începând cu anul 2030, să aibă emisii zero de carbon, relatează Adevărul.

„Uzina și-a propus ca, începând cu 2030, să aibă emisie de carbon zero, ceea ce este foarte, foarte important. Nu doresc să vorbesc eu despre proiectele noi și modelele noi care urmează să intre pe linia de producție”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul României a testat un automobil hibrid, anume viitorul Jogger hibrid, care va intra în producție în 2023. Acesta are un sistem de propulsie hibrid și o cutie automată de tip CVT. Jogger hibrid va fi lansat la Salonul Auto de la Paris.

„Este un automobil pe care, cu siguranță, ni-l dorim să îl găsim cât mai curând în autoshow-uri. Este, din punctul meu de vedere, o responsabilitate a noastră, a Guvernului, să putem să avem această linie de dialog menținută permanent și să găsim soluții împreună pentru a da garanția că ştim să ne folosim resursele și oportunitățile pe care țara noastră le are și, de asemenea, ne îngrijim ca oamenii să poată să beneficieze în continuare de siguranța locurilor de muncă”, a declarat Nicolae Ciucă.

Pe lângă Dacia, Premierul a vorbit și despre situația stațiilor de încărcare

El a fost întrebat despre cum îi încurajează Guvernul pe români să conducă mașini mai eficiente, pentru a reduce poluarea. Cu această ocazie, el a adus în discuție programul Rabla, dar și o suplimentare a numărului de stații de încărcare pentru mașinile electrice.

„M-am bucurat să văd că și în țara noastră se produc astfel de modele și urmează, de asemenea, să se realizeze acest echilibru între producția de motoare termice cu introducerea în producție a motoarelor hibride și, în final, a celor electrice. Ştim foarte bine că România și-a propus să dezvolte o rețea de 30.000 de stații de încărcare electrică, dintre care aproximativ 15.500 vor fi realizate prin PNRR până la sfârșitul anului 2026. În programul de guvernare am menținut și anul acesta programul Rabla şi vom continua ca și în anul viitor să avem asumat acest program”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Sursa: Adevărul

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Guvernul României YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide