Constructorul german Audi, aproape de intrarea în Formula 1. Când s-ar putea întâmpla

Autor: Daniel Samoilă 22 dec. 2021 Știri auto

Constructorul german Audi ar urma să-și anunțe intrarea în Formula 1. Anunțul s-ar putea face anul viitor, iar Audi va intra în „Marele Circ” din 2026.

Reprezentanții Audi au purtat deja discuții cu Jean Todt, șeful Federației Internaționale de Automobilism (FIA). Încă nu este clar, însă, ce va face Audi în Formula 1.

Intră în Galeria FOTO

Constructorul german fie își va crea o echipă competitivă care să lupte pentru titlul mondial, fie va fi producător de motoare pentru formații deja consacrate precum Red Bull Racing sau McLaren F1.

Audi ar putea intra în Formula 1 din 2026

Potrivit autoevolution.com, Grupul Volkswagen ar vrea să trimită în Formula 1 Audi în loc de Porsche, o marcă orientată mai mult pe „supercar-uri”. Mutarea aceasta ar avea logică, pentru că Audi excelează ca lider al grupului.

„Suntem aproape să ne îndeplinim obiectivul, acela de a intra în Campionatul Mondial de Formula 1 și asta se datorează eforturilor dumneavoastră (nr.red. ale FIA). Am stabilit primul proiect care se leagă de regulamentul tehnic, sportiv și financiar. Putem găsi soluții pentru a îndeplini acest obiective.

Așteptăm să finalizăm acest proces administrativ și să confirmăm intrarea noastră în Formula 1 anul viitor”, a spus Markus Duesmann, CEO-ul Audi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autoevolution.com



Comentarii
Inchide