Audi a cumpărat McLaren, asigurându-și pătrunderea în Formula 1

Autor: Mihai Morcovescu 15 nov. 2021 Știri auto
Audi a cumpărat McLaren, asigurându-și pătrunderea în Formula 1

Îndelung vehiculată în ultima vreme, tranzacția prin care Audi ar urma să cumpere grupul McLaren se pare că s-a finalizat. Potrivit unui insider, citat de Autocar.co.uk, constructorul german a achiziționat marca britanică, ceea ce  îi conferă control total asupra întregului grup și îi asigură pătrunderea în Formula 1.

Conform sursei citate, președintele executiv al McLaren, Paul Walsh, primise recent o ofertă din partea producătorului german, fără să fie dezvăluită și o sumă. El a prezentat-o consiliului de administrație, care este controlat majoritar de „Mumtalakat Company”, un holding din Bahrain.

Oferta inițială a fost respinsă de mai-marii mărcii din Woking, care doreau dublarea ofertei pentru a se putea încheia un acord. Parte a grupului Volkswagen AG, constructorul din Ingolstadta acceptat în cele din urmă, susțin cei de la Autocar.co.uk, pretențiile britanicilor, iar tranzacția a fost finalizată. Suma tranzacției nu a fost făcută publică.

McLaren-Audi în Formula 1 din 2025

Afacerea vine într-un moment bun pentru McLaren, care se confrunta cu mari probleme financiare, în ciuda unei injecții de capital, în 2020, în valoare de peste 500 de milioane de lire sterline.

Această mișcare de piață nu numai că are darul de a salva brandul McLaren de la faliment, dar le va oferi și celor de la Audi, pe de-o parte, o altă marcă de supercar-uri în portofoliu alături de Lamborghini, iar pe de altă parte le va asigura o cale sigură de a intra în Formula 1, cel mai probabil în 2025.

De când a părăsit prestigioasa cursă de 24 de ore de la Le Mans, Audi se află în căutarea unei noi prezențe în cursele cu motor. Prima astfel de prezență se va consuma la Raliul Dakar 2022, unde va lua startul cu un „buggy” hibrid, iar un an mai târziu va reveni în întrecerea de 24 de ore cu un prototip semi-fabrică.

Însă, nimic nu aduce vizibilitatea pe care o aduce Campionatul Mondial de Formula 1, iar achiziționarea McLaren reprezintă o oportunitate ideală de a intra în „Marele Circ”, chiar și sub numele de McLaren-Audi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor.ro


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide