Continental a investit aproximativ 180 de milioane de euro în operațiunile sale din România în 2022

Autor: Bogdan Bârliga 17 mart. 2023 Știri auto

Compania Continental a anunțat că a investit anul trecut în activitățile din România peste 180 de milioane de euro și a continuat angajările la toate cele șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie deținute pe plan local.

În perioada 1999 – 2022 Continental a investit peste 2.2 miliarde de euro în România și grupul este prezent cu toate cele trei domenii de activitate în industria autohtonă. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Anul trecut a fost deschisă extensiei centrului de inginerie automotive din Timișoara, precum și inaugurarea primei megafabrici din cadrul grupului Continental, tot în capitala Banatului.

Un nou val de angajări la Continental România

Grupul german avea în 2021 aproximativ 17.500 de angajați în România, iar după investițiile de anul trecut datele publicate de companie indică un număr de 19.000 de persoane angajate în activitățile desfășurate de Continental pe plan local. Activitatea fabricilor ContiTech, a celei de anvelope, precum și a celei automotive din Sibiu, la fel ca a centrelor de cercetare și dezvoltare din Iași, Sibiu și Timișoara (Automotive și ContiTech) au înregistrat investiții în echipamente de ultimă generație, precum și în dezvoltarea personalului.

Pe lângă producția de anvelope Continental oferă pentru clienții din industria auto instrumentare de bord, sisteme electronice de siguranță pasivă și activă, radare și senzori, unități electronice și tehnologii software. Pentru aceste produse lucrează și echipele din România din centrele de inginerie din Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi.

“Investițiile făcute în zona de producție, în noi echipamente care determină o agilitate crescută arată încă o dată faptul că suntem o companie care are încredere în oameni, în abilitățile și experiența lor. Și în 2023 vom pune accentul pe colaborare pentru că împreună creăm soluții de mobilitate pentru o lume sigură, conectată și convenabilă, concentrându-ne pe siguranță activă și pasivă, conducere autonomă, experiența utilizatorului auto, arhitectură auto, digitalizare, industrie 4.0, excelență operațională, sustenabilitate, toate acestea concentrate pentru o mobilitate inteligentă. Expertiza noastră în software, inginerie de sistem și în producție alimentează aceste domenii de creștere”, a declarat Dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Continental a realizat în 2022 o cifră de afaceri de 39,4 miliarde de euro și are în prezent aproximativ 200.000 de angajați în 57 de țări și piețe.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Continental


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide