Continental și Volterio vor dezvolta un robot de încărcare pentru vehiculele electrice

Autor: Mihai Morcovescu 31 ian. 2022 Știri auto

Continental Engineering Services (CES) și startup-ul Volterio vor colabora pentru producerea unui robot de încărcare a mașinilor electrice. Soluția tehnologică îmbină confortul unui încărcător wireless cu viteza unei conexiuni prin cablu.

Astfel, procesul de reîncărcare a vehiculelor cu zero emisii va fi mult mai simplu. Producția este programată să demareze în cursul anului 2024.

Soluția tehnologică oferă încărcare complet automatizată

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Soluția de încărcare automatizată este destul de simplă. Aceasta constă dintr-o unitate montată sub vehicul și una de sol care va putea fi instalată oriunde pe podeaua unui garaj.

Tot ceea ce va trebui să facă proprietarii de mașini electrice este să parcheze astfel încât unitatea „on-board” se va conecta automat la încărcător, care va începe să încarce bateria automobilului. Unitatea vehiculului permite o conexiune sigură la robotul de încărcare.

În momentul în care mașina va fi parcată ambele componente se vor conecta prin intermediul unei tehnologii bazată pe unde radio debandă ultra-largă. Aceasta este destinată transmiterii datelor la o distanță apropiată.

Deoarece alinierea componentelor ar fi destul de dificilă, cele două unități își vor „comunica” locația. Nu va fi necesară parcarea cu precizie a mașinii. Robotul de încărcare montat pe podeaua garajului va putea corecta o abatere de până la 30 cm față de poziția ideală de parcare.

Energia va fi furnizată printr-un conector fizic ca la stațiile de încărcare convenționale. Conectorul va avea un design conic, ceea ce va permite orice tip de aliniere și orientare între cele două unități. Procesul va fi 100% automatizat.

Ceva mai târziu va fi dezvoltată o altă soluție de încărcare rapidă. Aceasta va putea fi utilizată în parcările publice, în benzinării sau la sediile companiilor care operează o flotă de vehicule electrice. Această versiune a încărcătorului robot este similară, însă va oferi o capacitate de încărcare de peste 50 kWh.

Prin semnarea parteneriatului dintre CES și Volterio, un sistem aproape de versiunea de producție va fi gata până în vară. Producția în serie a sistemului este planificată să demareze în cursul anului 2024, în Germania.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Continental


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide