Continental a prezentat în România un sistem audio fără difuzoare

Autor: Ionuț Vîlciu 06 dec. 2022 Știri auto

Continental a prezentat în România tehnologia Ac2ated Sound. Sistemul audio nu are difuzoare și este inspirat de instrumentele clasice cu coarde.

Continental a prezentat tehnologia Ac2ated Sound, un sistem audio inspirat de tehnologia instrumentelor clasice cu coarde, care își folosesc structura drept cameră de rezonanță.

Acest sistem audio se numește Ac2ated Sound și generează sunet fără instalarea unor difuzoare convenționale. Compania spune că „rezultatul este o experiență acustică naturală pentru pasagerii unei mașini, care se simt ca și cum ar fi într-o sală de concert”. De asemenea, în comparație cu sistemele audio cu difuzoare convenționale, acest sistem audio are o greutate mult mai mică și un volum semnificativ redus. Tehnologia permite o reducere a greutății între 75% și 90%, în comparație cu sistemele convenționale existente pe piață.

Continental revoluționează sistemele audio din mașini

Un alt plus al acestei tehnologii audio îl reprezintă faptul că oferă designerilor și producătorilor de vehicule libertatea de a face mai mult cu interiorul unui automobil. Astfel, producătorii nu mai trebuie să ia în considerare volumul necesar pentru difuzoarele folosite în soluțiile convenționale. Cu Ac2ated Sound, multe componente nu sunt necesare, deoarece suprafețele din vehicul vibrează la fel ca diafragmele difuzoarelor. Actuatoarele transformă în componente audio materialele cu care este îmbrăcat stâlpul, ușa, căptușeala plafonului și le determină să vibreze astfel încât să emită sunete.

„Continental Engineering Services este un partener de inginerie și producție agil și flexibil, care dezvoltă soluții personalizate, sofisticate din punct de vedere tehnologic, pentru o gamă largă de aplicații, inclusiv auto, inginerie feroviară, aviație, transport maritim, minerit și orașe inteligente. Cu tehnologia Ac2ated Sound ne aducem contribuția la o mobilitate durabilă și mai curată prin reducerea CO2 pentru un mediu prietenos și confortabil prin scăderea greutății pentru vehiculele electrice și a îmbunătățirii acusticii interioare și exterioare. Prin organizația Continental Engineering Services din România putem oferi soluții clienților noștri din țară și din zona est-europeană în tehnologiile cheie pentru conducere automatizată, managementul informațiilor și conectivitate, electrificare și servicii în domeniul mobilității multimodale” a spus Sorin Iarca, Head of Continental Engineering Services România.

Ac2ated Sound va intra în producția la scară restrânsă cu următoarea generație de automobile.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Continental


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide