Ce amendă a primit o firmă de taxi după ce un șofer al companiei a refuzat o cursă pentru un copil cu dezabilități

Autor: Marius Vișan 12 aug. 2020 Știri auto
Ce amendă a primit o firmă de taxi după ce un șofer al companiei a refuzat o cursă pentru un copil cu dezabilități

Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a amendat, pe data de 12 august, o firmă de taxi din Târgu Mureș.

Șoferul de taxi a refuzat să efectueze o cursă pentru un copil cu o dizabilitate locomotorie, aflat într-un scaun cu rotile și însoțit de mama sa.

„Refuzul conducătorului auto de taxi de a efectua o cursă pentru un copil cu o dizabilitate locomotorie, aflat într-un cărucior cu rotile, însoțit de mamă, constituie o faptă de discriminare directă, prin care s-a încălcat dreptul de acces la servicii în condiții de egalitate, potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 10 lit. g) din OG. 137/2000, republicată”, se arată în comunicatul de presă publicat pe site-ul instituției.

Firma de taxi a primit o amendă de 10.000 lei

Astfel, s-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale de 10.000 lei față de S.C. TRANSRELAXA S.R.L. din Târgu Mureș. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (5 voturi).

S-au mărit amenzile pentru cei care parchează pe locurile rezervate persoanelor cu handicap

Se măresc considerabil amenzile pentru cei care ocupă locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități, se arată într-o lege care a fost publicată în luna iulie 2020, în Monitorul Oficial.

Legea ale cărei prevederi se aplică de sâmbătă 25 iulie 2020, stabilește că cei care parchează pe locurile pentru persoanele cu dizabilități riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei, precum și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Constatarea contravențiilor și aplicarea amenzilor celor care ocupă un loc de parcare destinat persoanelor cu handicap se fac de către agenții de circulație sau de către personalul de control cu atribuții în acest sens.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide