Copil de 14 ani, prins de polițiști la volanul unei mașini

Autor: George Cristea 08 apr. 2021 Știri auto

Un copil de 14 ani a fost prins de polițiști la volanul unei mașini în județul Botoșani. Cazul este cu atât mai revoltător cu cât tatăl minorului se afla pe scaunul din dreapta al mașinii.

Intră în Galeria FOTO

Mașina condusă de puștiul de 14 ani rula pe un drum național din județul Botoșani – DN24C. Nu este singura problemă depistată de polițiști: mașina nu avea încheiată o poliță RCA.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, Delia Nenișcu, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au oprit pentru control pe DN 24 C un autoturism condus de un minor de 14 ani din comuna Mitoc, iar în mașină, în dreapta sa, se afla tatăl acestuia.

„În autoturism, în calitate de pasager se afla şi proprietarul acestuia, un bărbat de 38 de ani din aceeaşi localitate, care a declarat că i-a încredinţat autoturismul minorului, deşi avea cunoştinţă că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule”, a afirmat Delia Nenişcu, citată de Agerpres.

Copil de 14 ani, prins la volanul unei mașini. Ce riscă el și tată său?

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că autoturismul respectiv nu deţine asigurare obligatorie, motiv pentru care faţă de proprietar s-a luat măsura sancţionării contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii 132/2017, iar ca măsură complementară au fost reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele de înmatriculare.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi încredinţarea unui autovehicul unei persoane care nu deţine permis de conducere”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ.

În special în zonele rurale, copiii la volan par să fie ceva obișnuit. La 14 ani, nici măcar nu este ceva neobișnuit – în ultimii ani polițiștii au semnalat mai multe cazuri. Recordul este un copil de numai 3 ani, care s-a urcat la volan și a accidentat-o pe mama sa.

În urmă cu doi ani, un alt copil, în vârstă de 13 ani, s-a urcat la volanul unei mașini și a lovit mai multe vehicule parcare. Un alt minor, în vârstă de 14 ani, a fost oprit de polițiștii din județul Cluj după ce furase o mașină și se plimba cu ea pe străzile din Huedin. Era deja la a doua ispravă de acest fel în doar două zile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide