Copil de doi ani, încuiat în mașină la Oradea. Atenție, e pericol de moarte!

Autor: Cristian Agatie 10 iun. 2021 Știri auto

Un copil de doi ani a fost încuiat în mașină la Oradea. Cei de la ISU Bihor avertizează că un astfel de gest reprezintă un pericol de moarte pentru copii, în special în zilele călduroase.

Intră în Galeria FOTO

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat pentru salvarea unui copil în vârstă de aproximativ 2 ani, care fusese încuiat în mașină de părinți, pe o stradă din Oradea. Apelantul a spus că cel mic, pe care dispecerul îl auzea plângând în hohote, era încuiat de aproximativ 15 minute într-un autoturism aflat într-o parcare de pe strada Griviţei din Oradea.

Pompierii Detaşamentului 1 Oradea au mers acolo, însă nu s-a mai impus intervenţia, întrucât tatăl copilului ajunsese la faţa locului chiar în momentul sosirii echipajelor.

Copil de doi ani, încuiat în mașină la Oradea. Ce trebuie să știe părinții

„Din fericire, în acest caz, copilul a fost teafăr, dar deznodământul putea fi diferit, dat fiind faptul că temperaturile specifice acestei perioade sunt ridicate, iar în interiorul unui autoturism acestea pot creşte rapid, depăşind limita suportabilităţii. În acest context, pompierii militari bihoreni atrag atenţia adulţilor să nu închidă, sub nicio formă, copiii în autoturism, în perioadele caracterizate prin temperaturi ridicate, chiar dacă autovehiculul este parcat la umbră. În timpul verii, chiar şi câteva minute într-o maşină închisă, pot să fie fatale pentru cei mici!” , transmite ISU Bihor.

Pericolul este cu atât mai mare pentru copiii mici, cu cât acestora le lipsește capacitatea de a-și regla temperatura corpului. Interiorul unei mașini lăsate la soare poate atinge rapid temperaturi de peste 50 de grade, o temperatură la care corpul bebelușilor va ceda rapid, în numai câteva minute. O dovedește numărul mare de cazuri de decese din această cauză raportate în Statele Unite – în medie, 39 de an, potrivit Kidsandcars.org. În România nu există astfel de statistici, cu toate că pompierii au intervenit nu doar o dată pentru salvarea copiilor închiși într-o mașină încinsă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kidsandcars.org, Pixabay


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide