Copil de 13 ani apare la volan pe TikTok. Ce riscă părinții?

Autor: David Andrei 12 apr. 2021 Știri auto

Act de teribilism pe internet. Autorul este un copil de 13 ani. Acesta s-a filmat în timp ce se afla la volan și conducea pe un drum public. Imaginile au apărut pe TikTok. Poliția s-a autosesizat și i-a identificat pe minor și pe părinții lui.

GALERIE FOTO

Imagini cu un copil de 13 ani la volan au apărut pe TikTok și au atras zeci de mii de vizualizări. Nu este prima oară când copilul iese pe drumurile publice cu mașina.

Postările minorului sunt însoțite de încurajări din partea altor utilizatori ai controversatei rețele de socializare. Mulți dintre aceștia îi cer cu entuziasm și curiozitate, în comentarii, și alte filmări de acest tip. Pentru a răspunde provocărilor venite din partea urmăritorilor săi, puștiul a încărcat ulterior un alt video în care apare conducând o mașină cu transmisie manuală.

Potrivit stirileprotv.ro, poliția s-a autosesizat după ce imaginile au făcut valuri în mediul online. Este vorba despre un minor din comuna Vidra, județul Ilfov.

Minorul și părinții acestuia au fost identificați de către oamenii legii. În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. Părinții săi pot răspunde penal. Pot fi amendați sau condamnați la închisoare. Minorul are mai puțin de 14 ani, deci nu poate fi pedepsit de lege.

Autoritățile încearcă să stabilească în ce condiții au fost filmate aceste acte de teribilism. Este interesant de aflat dacă minorul a primit cheile de la părinți sau le-a sustras. Nu este cert dacă acesta se află în mașină alături de un prieten de vârsta sa sau dacă este însoțit de un adult.

Nu este primul copil surprins la volan anul acesta

Un alt caz revoltător a fost înregistrat zilele trecute în județul Botoșani. Un copil în vârstă de 14 ani a fost surprins în timp ce conducea pe un drum național. În dreapta se afla chiar tatăl său, un bărbat în vârstă de 38 de ani, care îl încuraja. Mai mult, mașina nu avea o poliță RCA valabilă.

Poliția a reținut certificatul de înmatriculare al autoturismului și a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis și încredințare a unui autovehicul unei persoane care nu deține permis.

Săptămâna trecută, un alt copil a fost filmat conducând un tractor pe un drum din comuna Mociu, județul Cluj.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide