Coreea de Sud amendează Tesla cu 2,2 milioane de dolari pentru că a exagerat autonomia mașinilor sale

Autor: Marius Vișan 03 ian. 2023 Știri auto
Coreea de Sud amendează Tesla cu 2,2 milioane de dolari pentru că a exagerat autonomia mașinilor sale

Autoritatea de reglementare antitrust din Coreea de Sud a declarat că va da o amendă de 2,85 miliarde de woni (aproximativ 2,2 milioane de dolari) companiei Tesla.

Motivul principal ar fi că și-a informat greșit clienții cu privire la autonomia mai mică a vehiculelor sale electrice la temperaturi scăzute.

Autoritățile de control au declarat că Tesla a exagerat autonomia mașinilor sale, precum și performanța stațiilor de încărcare Supercharger.

Autonomia mașinilor producătorului american scade pe vreme rece cu până la 50,5% față de modul în care a fost declarată de compania lui Elon Musk.

Pe site-ul oficial, Tesla oferă sfaturi de conducere pe timp de iarnă, cum ar fi pre-condiționarea vehiculelor cu surse de alimentare externe și utilizarea aplicației pentru a monitoriza consumul de energie, dar nu menționează pierderea autonomiei la temperaturi sub zero grade, scrie Reuters.com.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide