Coreenii i-au târât pe nemţi într-un proces cu urmări devastatoare pentru imaginea mărcii.

Autor: Alexandru Banu 06 ian. 2017 Știri auto
Coreenii i-au târât pe nemţi într-un proces cu urmări devastatoare pentru imaginea mărcii.

Volkswagen pătimeşte de pe urma fentării sistemului. Anul trecut, coreenii au suspendat vânzările nemţilor pe teritoriu, iar acum au condamnat un director local la 1 an şi jumătate de închisoare. Motivul? Măsluirea unor certificate de noxe şi nivel de zgomot pentru a trece normele interne.

Curtea de Justiţie din Seul a condamnat grav frauda VW şi a spus într-un comunicat că “Volkswagen şi-a autodistrus reputaţia mondială printr-o faptă cu grave urmări sociale şi economice”.

Directorul Yun (este singurul nume pe care l-a comunicat tribunalul) a fost acuzat de fals în acte, încălcarea legilor mediului şi încălcări ale legii privind desfăşurarea activităţii la serviciu.

Conform autonews, Ministerul Mediului a interzis în Coreea vânzarea a 80 de modele VW, Audi şi Bentley şi a dat amenzi de 15 mil. $. AVK (Audi Volkswagen Korea) a fost amendată cu 32 mil. $ pentru publicitate mincinoasă referitoare la emisii. Johannes Trammer, director AVK, a fost acuzat şi el. După condamanrea de azi, Volkswagen a spus că va coopera cu autorităţile în tot pentru redobândirea integrităţii locale. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide