Europa: Cotă de piață record pentru Toyota în 2022

Autor: Adrian Somai 16 ian. 2023 Știri auto

Divizia europeană a celor de la Toyota anunță o creștere a cifrei de vânzări în 2022, numărul mașinilor livrate pe Bătrânul Continent ajungând la 1.080.975. Creșterea este cu atât mai importantă cu cât piața auto europeană s-a aflat în scădere în 2022, cu 11% în raport cu anul precedent. În același timp, cota de piață a Toyota Motor Europe a crescut la un nivel record de 7.3%, câștigând 0.9% în raport cu anul anterior. Totodată, Toyota și-a consolidat în 2022 și poziția de a 2-a cea mai bine vândută marcă de autoturisme din Europa.

Aceste cifre de vânzări nu ar fi fost posibile fără succesul modelelor electrificate din gama Toyota, care include printre altele autovehicule cu propulsie electrică, autovehicule hibride sau autovehicule plug-in hybrid. Vânzările totale ale vehiculelor electrificate din gama Toyota pe plan european au crescut cu 14% de la an la an, ajungând la 718.608, ceea ce reprezintă în momentul de față 66% din mixul total de vânzări și 74% în Europa de Vest.

“Suntem mulțumiți de încă un an cu performanțe solide în ceea ce privește vânzările, Toyota continuând să depășească piața, în ciuda unor condiții foarte dificile în Europa. Am avut o cerere susținută pentru noile modele din gamă, precum ar fi Yaris Cross sau Aygo X, vânzările rămânând în același timp la cote ridicate și pentru celelalte modele de renume din gamă. În ceea ce privește 2023, mă aștept să văd o creștere și mai mare a volumului și a cotei de piață”, a transmis prin intermediul unui comunicat de presă Matt Sarrison, președinte și CEO al Toyota Motor Europe.

Toyota Yaris, cel mai bine vândut model în 2022

Toyota a vândut 1.030.508 de vehicule în 2022, o cifră în creștere cu 3% față de anul precedent. Cele mai vândute modele ale mărcii s-au dovedit a fi Corolla, Yaris, Yaris Cross, RAV4 și C-HR. Cele 5 modele au adus, de fapt, aproximativ 74% din vânzările totale ale mărcii. În același timp însă, și noile modele din gamă, precum Aygo X, Corolla Cross hybrid sau SUV-ul electric bZ4X au contribuit la acest succes al Toyota pe plan european. Dintre ele, Yaris a fost cel mai bine vândut model, cu 185.781 de unități. Dintre cele electrificate, Yaris Hybrid a înregistrat cea mai bună cifră de vânzări, 147.082 de unități. 

În același timp, Lexus a vândut 50.467 de vehicule în 2022. Modelele din liniile RX, NX, UX, GX și LX au adus, de fapt, 89% din totalul vânzărilor brand-ului. Anul 2022 nu a fost unul deloc ușor pentru industria auto, însă cei de la Lexus se așteaptă la un 2023 mai bun, mai ales odată cu lansarea noii generații RX.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide