Covor de grindină, așternut în județul Alba

Autor: ProMotor 26 mai 2020 Știri auto

Iarna nu pare să se dea dusă din anumite zone ale țării, chiar dacă ve apropiem de finalul lunii mai. Un adevărat covor de grindină s-a așternut în județul Alba, punând în dificultate șoferii care și-au schimbat anvelopele cu cele de vară.

Intră în Galera FOTO

Fenomenul de grindină a apărut, marţi, în mai multe localităţi din judeţul Alba. Pe Facebook au circulat imagini cu adevărate „covoare de grindină” aşternute pe străzi, din cauza cărora şoferii au
fost nevoiţi să tragă pe dreapta. Grindina care a căzut în localitatea Livezile din judeţul Alba şi a acoperit drumurile şi terenurile cu un strat alb.

Surprinşi de peisaj, mulţi au comentat imaginile postate pe Facebook: „Dacă vede Teodosie, repetăm Crăciunul!”, „Eu încă am pe maşină cauciucurile de iarnă”, ”Wauuu, zici ca vine Crăciunul”.

România e sub informare meteo de instabilitate atmosferică până miercuri seara. ANM a anunţat ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi căderi de grindină.

Totodată, mai multe localităţi din judeţul Alba sunt vizate de o avertizare cod galben nowcasting de grindină şi descărcări electrice, dar şi averse, până la ora 17.40.

Ce înseamnă pentru șoferi covorul de grindină din județul Alba

Chiar dacă suntem în luna mai, șoferii care sunt surprinși de astfel de fenomene meteo trebuie să aibă montate anvelope de iarnă. Conform Codului Rutier, anvelopele de iarnă sau cele allseason sunt obligatorii atunci când drumurile publice sunt acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, indiferent de perioada anului.

Prin urmare, dacă eşti surprins de aceste fenomene meteo cu anvelopele de vară rişti o amendă de până la 2.900 de lei. Ca măsură suplimentară, Codul Rutier prevede, pe lângă pedeapsa amenzii, şi reţinerea certificatului de înmatriculare până la remedierea situaţiei (montarea anvelopelor de iarnă).

Chiar dacă de cele mai multe ori grindina nu prezintă pericol pentru mașini, s-au semnalat și situații în care bucățile de gheață au fost suficient de mari pentru a îndoi caroseria mașinii și a sparge geamurile. Totuși, nu putem să trecem cu vederea că cineva s-a gândit la acest aspect și a inventat o „umbrelă” pentru protejarea mașinii de grindină.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide