Cristiana Oprea despre drumurile periculoase din România: „Aș pune radare din 5 în 5 kilometri” – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 29 apr. 2024 Știri auto
Cristiana Oprea despre drumurile periculoase din România: „Aș pune radare din 5 în 5 kilometri” – VIDEO

Cristiana Oprea revine la „Podcast cu Prioritate”, ediția cu numărul 42. Pilot cu experiență în competițiile de raliu, Cristiana a explicat care sunt cauzele accidentelor pe două dintre cele mai periculoase drumuri din România.

România nu este campioană la infrastructură, însă se situează pe primul loc în Europa la numărul de accidente. Statistica evenimentelor rutiere înregistrate în 2023 demonstrează că șoselele din România sunt printre cele mai periculoase din Europa. În fiecare zi au rezultat, în medie, cel puțin 13 victime în urma accidentelor rutiere produse în țara noastră.

Unele dintre drumurile cu risc mare de accident au devenit celebre în cultura românească. Vorbim aici, spre exemplu, de E85, unde se produc multe accidente, dată fiind configurația ciudată a drumului la care se adaugă neatenția șoferilor.

Cristiana Oprea

Cristiana Oprea este prima româncă ce a concurat în Campionatul Mondial de Raliuri și într-o etapă în afara României a Campionatului European de Raliuri. Este a doua oară când ne onorează cu prezența la „Podcast cu Prioritate”, unde a vorbit atât despre motorsport, cât și despre alte domenii, precum siguranța rutieră.

„Mi-e frică sincer, când merg spre Ardeal, de obicei spre Cluj, merg pe Valea Oltului. Valea Oltului mi se pare ok, însă drumul acela dintre Pitești și Vâlcea, prin localități se merge atât de tare în zone cu limită de viteză 50. Acolo aș pune radare din 5 în 5 kilometri”, spune Cristiana Oprea.

De asemenea, consideră drumul către Iași, infamul E85, este cel puțin la fel de periculos. „Aia e zona în care mi-e frică și drumul către Iași, binecunoscutul drum cu probleme unde, din același motiv, se circulă cu viteză mult prea mare, oamenii sunt mult prea neatenți și grăbiți și agresivi și cred că și acolo e riscant”, a adăugat Cristiana.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: elements.envato.com


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide