Cristiana Oprea revine în Campionatul European de Raliuri 2024

Autor: Ionuț Vîlciu 08 apr. 2024 Știri auto

Cristiana Oprea își anunță participarea în Campionatul Mondial de Raliuri 2024. Care sunt planurile sale pentru acest an?

Singura româncă pilot care a concurat în Campionatul European și în cel Mondial de Raliuri începe sezonul competițional cu planuri mari. Cristiana Oprea, secondată de
copilotul Alexia Parteni, și-a propus să participe la cât mai multe etape din cele opt programate în Campionatul European de Raliuri FIA ERC 2024.

Fetele au în spate experiența celor două sezoane internaționale hibride, 2022 și 2023, în care s-au consolidat ca echipaj și au concurat la competiții din Europa, în singurul campionat electric de raliu din lume, Opel Electric Rally Cup, dar și în câteva evenimente din FIA ERC.

„A durat câțiva ani să îmi construiesc cariera până în acest punct, cu foarte multă muncă, răbdare, reziliență și pasiune. Este un vis devenit realitate să pot începe Campionatul European cu prima etapă, să fiu tot mai aproape de un parcurs firesc, consecvent. Mă bucur să o am în continuare alături pe Alexia, care îmi împărtășește ambiția și dorința de autodepășire. În acest moment pot spune că ne-am propus să concurăm între patru și șase etape, majoritatea pe asfalt, pentru că deocamdată acolo avem mai multă experiență.” a declarat Cristiana Oprea.

Cristiana Oprea va pilota în ERC și în 2024

Prima etapă în care fetele vor lua parte se desfășoară chiar în acest weekend, între 12 și 14 martie. Raliul Ungariei este o premieră pentru Cristiana și Alexia, fiind primul raliu de macadam în care concurează împreună. Experiența Cristianei pe macadam se limitează la sezoanele petrecute la volanul Daciei Sandero în cadrul etapelor de Cupa Dacia din 2017 și 2018, urmate de o singură altă apariție la Raliul Moldovei 2021, cu un Peugeot 208 R2.

Aproape 200 de kilometri vor fi parcurși în regim de competiție la etapa din Ungaria, competiție pentru care Cristiana s-a antrenat și pe simulator, pe lângă rutina obișnuită de pregătire fizică și mentală specifică piloților de curse. Pilotul Cristiana Oprea și copilotul Alexia Parteni formează unul din cele două echipaje feminine aflate la startul Campionatului European de Raliuri, un procent mic dintr-o listă cu peste 50 de înscrieri.

Cristiana este o voce puternică pentru reprezentarea feminină în domenii cu disparitate degen, fiind fondatoarea platformei Femei în Motorsport și având un parteneriat în acest sens cu Centrul FILIA, o organizație feministă care face auzite vocile femeilor prin lucru direct în comunități, activități de advocacy, activism și sensibilizare, studii și analize.

„Văzând susținerea și încurajările pe care le primim la fiecare etapă europeană, am înțeles că prezența noastră în campionat este importantă și din alte motive, pe lângă obiectivele individuale de performanță. Avem puterea să inspirăm următoarea generație de sportive, demonstrând că pot progresa și că pot învăța din greșeli. Reprezentarea este un prim pas esențial către performanță, iar asta mă motivează să nu renunț, indiferent cât de greu este drumul ales”, a declarat Cristiana Oprea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Cristiana Oprea


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide