Polestar va lansa crossover-uri electrice. Prima imagine cu modelul Polestar 3

Autor: Daniel Samoilă 12 dec. 2021 Știri auto
Polestar va lansa crossover-uri electrice. Prima imagine cu modelul Polestar 3

Volvo și Polestar lucrează împreună pentru a lansa anul viitor crossover-uri electrice de mici dimensiuni. Noile modele vor avea aceeași arhitectură.

Aceste crossover-uri electrice vor rivaliza cu modelele precum Mercedes-Benz EQA. Conform motor1.com, constructorul suedez Volvo va folosi platforma SEA a Geely pentru a construi crossover-ul electric.

Utilizând această platformă Polestar va introduce pe viitorul crossover o tehnologie cu autonomie mare, oferind până la 700 de km (435 de mile) per încărcare.

Polestar 3 va fi primul SUV al mărcii

Polestar 3 va fi ceva mai ieftin față de SUV-urile emblematice Volvo. Compania intenționează să lanseze un nou model în fiecare an în următorii trei ani, începând cu Polestar 3, și intenționează să își sporească prezența pe cel puțin 30 de piețe globale până la sfârșitul anului 2023.

Extinderea prezenței pe aceste noi piețe, sosirea a trei modele noi și continuarea progreselor pe piețele sale existente înseamnă că Polestar intenționează să crească de zece ori, de la vânzări globale de aproximativ 29.000 în 2021 la 290.000 până în 2025.

Polestar 3 va fi construit la uzina Volvo Cars din Charleston, din statul american Carolina de Sud. Volvo Cars este un acționar important în cadrul Polestar, ceea ce permite Polestar să beneficieze de tehnologiile de siguranță de top ale companiei suedeze, dar și să genereze economii de costuri prin sinergii financiare și industriale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Motor1.com



Comentarii
Inchide