Prima imagine oficială cu Polestar 3. Ce este și când va fi gata?

Autor: Elena Luchian 23 iun. 2021 Știri auto

Polestar confirmă. Va lansa în curând cel de-al treilea model al brand-ului. Acesta se va numi – în mod previzibil – Polestar 3. Ce tip de caroserie va primi și când va fi gata?

GALERIE FOTO

Polestar prezintă primul teaser pentru viitorul său model, cel de-al treilea. Imaginea prezentată de compania suedeză deținută de Geely arată o mașină sub o prelată. Materialul subțire permite totuși, identificarea siluetei. Este o siluetă tipică SUV-urilor. Putem observa o capotă alungită și bombată aripi proeminente, care fac loc, cel mai probabil, unor jante de mari dimensiuni.

Montantul spate pare extrem de scurt, aproape inexistent. În continuarea acoperișului cu linie ușor descendentă, apare un eleron deloc discret.

Nu au fost publicate imagini cu interiorul, dar ne putem imagina o cabină cu un concept minimalist și high-tech, tipic constructorului.

Lucrurile sunt, așadar, clare. Polestar 3 va fi primul SUV al mărcii. Acesta va veni cu propulsie electrică și va fi disponibil cu două baterii, o informație vehiculată în industrie, dar neconfirmată, până la această oră, de producător. Polestar pregătește o autonomie maximă de aproximativ 480 de kilometri. Sunt cifre similare cu cele trecute în dreptul lui Polestar 2. Sedanul electric este echipat cu o baterie cu o capacitate de 78 kWh.

Polestar 3, al treilea model al producătorului

Polestar 3 va ocupa poziția celui de-al treilea membru al gamei companiei. Primul a fost Polestar 1, un coupe hibrid cu 600 de cai putere, două portiere și patru locuri, lansat în anul 2018. (vezi GALERIA FOTO).

I-a călcat pe nume sedanul electric Polestar 2, intrat în producție la uzina din China, chiar la debutul pandemiei. Rivalul lui Tesla Model 3 are 402 cai putere și 660 Nm.

Numărul 3, cu nume deloc surprinzător, va ieși de pe liniile de asamblare în anul 2022, ca rival pentru Mercedes EQC, Audi e-tron și BMW iX. Modelul va ajunge pe șosele la sfârșitul anului viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide