Cel mai mic crossover de la Toyota e aici. Cât costă Yaris Cross în România?

Autor: Elena Luchian 04 aug. 2021 Știri auto

Cel mai mic crossover de la Toyota a ajuns în România. Mașina este disponibilă cu propulsie hibridă, dar și cu tracțiune integrală, un element extrem de rar în segment.

GALERIE FOTO

Prezentat oficial în primăvara acestui an, noul Yaris Cross a venit pentru a umple spațiul gol dintre mașinile de clasă mini/mică din gama Toyota și gama de SUV-uri a constructorului nipon.

4.180 de milimetri în lungime, 1.765 de milimetri în lățime și 1.560 de milimetri în înălțime măsoară Yaris Cross. Ampatamentul său este de 2.560 de milimetri, fiind identic cu cel al hatchback-ului Yaris. Este, în schimb, cu 240 de milimetri mai lung, cu 90 de milimetri mai înalt și cu 20 de milimetri mai lat.

Noua Toyota Yaris Cross este al doilea model al constructorului nipon care are la bază noua platformă GA-B. Este o arhitectură dezvoltată special pentru mașinile mici și compacte. Proiectat și dezvoltat în Europa, modelul va ieși de pe linia de asamblare a uzinei Valenciennes din Franța. Acolo se vor produce anual cel puțin 150.000 de unități.

Toyota Yaris Cross, de la 17.247 euro în România

Disponibil acum pentru precomandă, crossover-ul poate fi comandat cu una dintre cele cinci linii de echipare. Este vorba despre Eco, Active, Dynamic, Exclusiv Elegant, Exclusive Adventure și Exclusive Premiere.

Mașina este pusă în mișcare de propulsorul de 1,5 litri pe benzină. Acesta dezvoltă 125 cai putere și poate fi cuplat la o transmisie CVT și, o raritate în segment, la un sistem de tracțiune integrală.

Yaris Cross poate fi achiziționat și cu propulsie hibridă și 116 cai putere, fie cu transmisie manuală, fie cu una CVT.

În România, Toyota propune noul Yaris Cross cu un preț de pornire de 17.247 euro. Cei care își doresc micul SUV hibrid trebuie să plătească pornind de la 20.157 de euro. Pentru cea mai accesibilă versiune cu tracțiune integrală, discuțiile încep de la 26.077 euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide