Oficial – Toyota Yaris Cross este noul SUV al constructorului japonez

Autor: Elena Luchian 23 apr. 2020 Știri auto

Toyota Yaris Cross, SUV-ul derivat din mașina de oraș Yaris, este aici pentru a înfrunta provocările urbane, dar și pe cele din afara asfaltului.

GALERIE FOTO

Segmentul B, deja ultra-aglomerat, mai primește un model. Acolo unde Renault Captur și Dacia Duster fac legea, vine și noua Toyota Yaris Cross. Modelul urmează conceptul de design “mic-mare”, pus în practică și la Yaris, promițând un interior spațios și proporții compacte.

Modelul cu design minimalist, dar robust, măsoară 4.180 de milimetri în lungime, 1.765 de milimetri în lățime, 1.560 de milimetri în înălțime și are un ampatament de 2.560 de milimetri, acesta din urmă fiind identic cu cel al hatchback-ului Yaris. Este, în schimb, cu 240 de milimetri mai lung, cu 90 de milimetri mai înalt și cu 20 de milimetri mai lat.

Genele de SUV sunt confirmate de o gardă mare la sol (cu 30 de milimetri mai mare decât la Yaris), de un sistem de tracțiune integrală AWD-i, dar și de prezența protecțiilor de plastic pe aripi, specifică modelelor dispuse să se aventureze și dincolo de asfalt.

Yaris Cross primește un sistem de propulsie hibrid, care integrează motorul pe benzină de 1.5 litri cu trei cilindri și un motor electric pentru un total de 116 cai putere, valoare identică cu aceea pe care o regăsim la hatchback.

Toyota Yaris Cross este al doilea model al japonezilor construit pe platforma GA-B, rezervată modelelor compacte. Concepută și dezvoltată în Europa, Yaris Cross va fi produs în Franța, la uzina Valenciennes, în cel puțin 150.000 de unități anual, începând cu 2021.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide