Cu cât s-a vândut unicatul Pagani Zonda Aether la o licitație din Abu Dhabi

Autor: ProMotor 02 dec. 2019 Știri auto

Pagani Zonda Aether, un model realizat într-un singur exemplar, s-a vândut la un preț peste așteptări în cadrul unei licitații RM Sotheby’s din Abu Dhabi. Este al doilea unicat Pagani Zonda vândut vreodată la o licitație, după Zonda Riviera, care a fost adjudecat cu po săptămână în urmă.

Intră în galeria FOTO

Piața de modele unicat Pagani Zonda pare să fie foarte fierbinte, după ce exemplarul Zonda Aether a fost adjudecat în acest weekend în Abu Dhabi pentru suma de 6,05 milioane de dolari. Suma este cu atât mai  impresionantă cu cât vânzătorul se aștepta la un preț curpins între 4,5 și 5,5 milioane de dolari. Cu numai o săptămână în urmă, un Zonda Riviera a scos din conturile noului proprietar 5,5 milioane de dolari în cadrul unei alte licitații.

Ca și Riviera, Zonda Etjher dispune de o motorizare V12 aspirată, de 7,1 litri, care dezvoltă 760 CP. Spre deosebire de alte modele Zonda, Aether este echipată cu o transmisie manuală cu șase trepte, ceea ce o face și mai rară decât suratele sale. Este posibil ca această caracteristică să fi fost justificarea pentru prețul de vânzare neașteptat de mare.

La exterior, Zonda Aether face risipă de panouri din fibră de carbon, în timp ce interiorul este dominat de scaunele cunoscute de la Zponda HP Barcheta și de la Huayra BC și de curelele din piele care înlocuiesc mânerele de uși. Turometru este cu LED-uri, acesta fiind însoțit de un martor al treptei de viteză.

Zvonurile spun că persoana care a cumpărat Pagani Zonda Aether este aceeași cu proprietarul modelului unicat Ferrari SP38. Prețul la care s-a adjudecat Aether, ca și Riviera, oferă o idee despre cât de mult valorează fiecare exemplar Zonda al seriei 760.

Intră în galeria FOTO

sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide