Cu cât se vinde Ford Mustang „Eleanor” din filmul „Gone in 60 seconds”

Autor: George Cristea 29 iul. 2020 Știri auto

Celebrul Ford Mustang „Eleanor” din filmul „Gone in 60 seconds” este de vânzare. Prețul este unul fabulos, dar vorbim aici de exemplarul original, care chiar a apărut în film, și nu de una dintre numeroasele replici care au fost construite de-a lungul timpului.

Intră în Galeria FOTO

Pentru că, trebuie spus, au fost multe replici ale faimosului Ford Mustang Shelby GT500 care a ținut fanii cu sufletul la gură în filmul Gone in 60 seconds. Dar pe noi ne interesează originalele, iar acestea au fost în număr de 11 exemplare, toate construite special pentru rolul din film. Dintre cele 11, numai trei au fost funcționale, iar cel care face subiectul acestui articol este unul dintre ele.

Mașina este listată pe site-ul Al Ain Class Motors, un dealer recunoscut de mașini exotice din Emirate. Anunțul nu oferă foarte multe detalii despre mașină, așa că nu putem ști în ce scene ale filmului cu Nicolas Cage a fost folosit exemplarul listat.

Cât costă Ford Mustang „Eleanor” din filmul „Gone in 60 seconds”?

Prețul inițial a fost de aproximativ 500.000 de dolari (mai precis, echivalentul în moneda locală), dar a fost redus succesiv, astfel că la momentul redactării articolului era de circa 354.000 de dolari. Se pare că apetitul șeicilor arabi pentru mașini exotice a scăzut odată cu cotațiile barilului de țiței.

Exemplarul din fotografii poartă semnătura lui Caroll Shelby pe planșa de bord, ceea ce-l face special – asta dacă mai avea nevoie. Prețul de vânzare pare un adevărat chilipir, mai ales că la începutul anului un alt exemplar a fost adjudecat la o licitație pentru prețul de 852.500 de dolari americani. Chiar și acesta este la ani lumină distanță de valoarea celui mai scump Ford Mustang, un Shelby GT350R din 1965, care s-a vândut cu 3,85 milioane de dolari.

Dacă exemplarul din anunț are același motor ca și alte mașini din film, vorbim de o motorizare V8 cu o cilindree de 5,7 litri și o galerie de admisie modificată de Edelbrock. Potrivit anunțului, puterea maximă este de 659 CP, iar mașina a parcurs mai puțin de 1.600 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide