Cu cât se vinde o Dacia Duster autoutilitară pe Autovit? Mașina bună la toate

Autor: Ionuț Vîlciu 12 oct. 2022 Știri auto

Dacia Duster este una dintre cele mai îndrăgite mașini în România. Câți dintre voi știu că a avut și o variantă pick-up? Astăzi veți vedea cât costă o astfel de mașină și care sunt diferențele față de una standard.

Duster-ul a fost lansat pe piață în anul 2010, aflându-se în prezent la facelift-ul celei de a doua generații. SUV-ul românesc se vinde bine. Calitățile sale și prețul accesibil fac din Dacia Duster o ofertă bună. De asemenea, este o mașină destul de capabilă în teren datorită sistemului de tracțiune integrală și a gărzii la sol mari.

Duster Pick-up este cea mai capabilă versiune derivată din SUV-ul autohton. Proiectul a luat naștere la cererea OMV Petrom, care a dorit mașini capabile pentru angajații companiei pentru a le facilita accesul la sondele sale din țară. Astfel s-a ajuns la crearea lui Duster Pick-up. Au fost construite doar 500, fiind niște mașini rare.

Cât costă o Dacia Duster Pick-up?

Diferențe există și sunt destule. Cea mai evidentă este bena, care este acoperită în cazul acestui exemplar. Dar diferențele nu stau doar într-o caroserie modificată. În primul rând, aceste camionete sunt mai înalte decât un Duster normal. De asemenea, suspensia a fost întărită pentru a face față mersului în off-road. Pentru a fi mai bine protejată, mașina a primit scuturi de protecție care să apere motorul, rezervorul și diferențialul. Exteriorul are bare și protecții laterale din plastic negru. O altă măsură de protecție suplimentară este cușca de protecție montată peste caroseria mașinii, care asigură protecție în caz de răsturnare.

Duster Pick-up are o benă lungă de 1,7 metri și lată de 1,3 metri. Acest exemplar este un pick-up carosat, existând și unele cu benă expusă. Sub capotă se află un motor diesel de 1,5 litri care dezvoltă 110 cai putere. Cutia de viteze este una manuală cu șase trepte.

Exemplarul de față are 66.067 de kilometri la bord se vinde pe Autovit cu suma de 14.000 de euro.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autovit


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide