Cu cât se vinde o mașină care i-a aparținut lui Pablo Escobar?

Autor: ProMotor 11 mart. 2021 Știri auto

Un Porsche 911 RSR, cândva deținut de lordul drogurilor columbian Pablo Escobar, a fost scos la vânzare cu un preț de 2,2 milioane de dolari.

Mașina sport germană personalizată, a fost proiectată și construită pentru competiția International Race of Champions (IROC) din 1974. Ea a fost condusă de pilotul de Formula 1 Emerson Fittipaldi.

Porsche 911 RSR care a trecut prin garajul lui Pablo Escobar costă 2,2 milioane de dolari

După aceea, vehiculul a fost achiziționat de către magnatul din industria auto Roger Penske. La sfârșitul anilor 1970, ar fi ajuns în Columbia, unde a fost deținută și condusă chiar de Pablo Escobar. Se crede că liderul cartelului l-a echipat cu o caroserie derivată de la Porsche 935, pentru competiție, ca în imaginea prezentată mai jos.

Intră în GALERIA FOTO

După moartea lui Escobar, în 1993, modelul 911 RSR a intrat în conservare. A fost adus în SUA în anii 2000, unde a fost restaurat la forma originală.

Motorul de 3,0 litri cu al mașinii produce 209kW (aproximativ 280 de CP) și un cuplu de 292 Nm. Puterea este trimisă către roțile din spate printr-o transmisie manuală cu cinci trepte.

Deși kilometrajul arată doar 362 km, cifra pare a nu fi exactă, în condițiile în care mașina a fost folosită la curse, scrie site-ul caradvice.com.au.

Pablo Escobar – „Regele Cocainei”

Supranumit „Regele Cocainei”, acesta a fost cel mai bogat criminal din istorie. Avea o avere netă cunoscută estimată la 30 de miliarde de dolari (în anii 1990) și aproximativ 100 de miliarde de dolari dacă sunt calculați și banii ascunși prin diverse locații din Columbia.

Pablo Emilio Escobar Gaviria, celebrul baron al drogurilor din Columbia, ajunsese ca în apogeul carierei sale să dețină 80% din traficul de cocaină din SUA.

Muzeul Pablo Escobar din Medellin, Columbia a devenit un loc de atracție pentru fanii celebrului traficat de droguri. Cei care îl vizitează pot vedea mașinile care i-au aparținut lui Pablo Escobar. Acolo se mai află și alte obiecte folosite în decursul vieții de către celebrul traficant.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: caradvice.com.au



Comentarii
Inchide