Cu ce modele va concura noua Dacia Bigster? Iată ce cred francezii

Autor: Promotor 09 iul. 2024 Știri auto

Dacia Bigster va fi următoare mare lansare pentru producătorul de la Mioveni. Fratele mai mare al lui Duster va oferi mai mult spațiu și dotări, dar va avea de înfruntat și concurenți importanți de înfruntat.

Producătorul autohton își va mări gama de modele cu încă un SUV în viitorul foarte apropiat. Bigster va fi cel mai mare SUV din portofoliul Dacia, oferind mai mult spațiu, dar și proporții mai generoase decât Duster.

Până acum am văzut câteva mașini camuflate, semn că testele cu noul model sunt în plină derulare. Știm deja că noul SUV va fi lansat fie la sfârșitul acestui an, fie la începutul lui 2025, iar când va ajunge pe piață, Bigster va avea de înfruntat concurenți de renume în segmentul SUV-urilor compacte.

Care vor fi cei mai importanți concurenți pentru Dacia Bigster?

Publicația franceză Auto Moto a realizat o listă a celor mai importanți concurenți pentru Dacia Bigster. Cu o lungime aproximativă de 4,6 metri, Dacia Bigster va ajunge în zona de gabarit a unor modele precum Ford Kuga, MG HS, Opel Grandland sau Toyota RAV4.

În comparație cu aceste modele, viitoarea Dacia Bigster va fi vândută, cel mai probabil, cu un preț mai mic. Comparativ cu Duster, viitorul Bigster va crește în lungime și în ampatament, fapt care va majora spațiul la interior pentru pasageri și bagaje.

Designul exterior va fi în mare parte păstrat de la Duster, dar cu siguranță vom vedea niște uși spate extinse pentru a acomoda ampatamentul crescut al mașinii.

La același lucru ne putem aștepta și la interior, unde multe elemente vor fi împărțite cu Duster, cum ar tabloul de bord sau ecranul central de infotainment.

Cel mai mare avantaj al lui Bigster va fi, cel mai probabil, prețul. Unde SUV-uri comparabile ca mărime au prețuri de pornire de circa 35.000 de euro, Dacia Bigster ar putea avea un preț de pornire mai mic de 25.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: DaciaComentarii
Inchide