Mazda MX-5 primește o serie de îmbunătățiri. Noi faruri, infotainment și diferențial cu alunecare limitată

Autor: Ionuț Vîlciu 05 oct. 2023 Știri auto

Mazda introduce o serie de actualizări pentru modelul MX-5. Roadsterul primește faruri noi, un sistem de infotainment actualizat și un diferențial autoblocant revizuit.

Mazda a dezvăluit un MX-5 Miata complet actualizat în Japonia, dar ne așteptăm ca actualizarea să ajungă cât de curând și în Europa. Actualizarea Mazdei MX-5 se mândrește cu faruri LED noi, care integrează acum luminile de zi. Anterior, acestea erau montate în bara de protecție și constau din mai multe puncte pentru un design care începea să-și arate vârsta. De asemenea, stopurile au fost ușor modificate. Mazda MX-5 folosește acum LED-uri peste tot, inclusiv pentru semnalizări.

De asemenea, observăm că în bara frontală a fost montat un senzor radar pentru pilotul automat adaptiv. În plus există o nouă nuanță pentru caroserie și noi modele de jante, cu dimensiuni cuprinse între 16 și 17 inch.

Mazda MX-5 primește un sistem nou de infotainment

Pe lângă actualizările operate la exterior, Mazda MX-5 a primit și un nou sistem de infotainment. Noul ecran modernizează planșa de bord datorită ramelor mai subțiri, dar realul beneficiu ar trebui să fie funcționalitatea sa, deoarece ar trebui să răspundă mai bine la comenzi.

Mazda MX-5 primește și un nou diferențial cu alunecare limitată, care ar trebuie să confere o mai bună stabilitate pe viraje modelelor echipate cu transmisa manuală cu 6 rapoarte. Inginerii au modificat, de asemenea, servodirecția electrică pentru a reduce frecarea și pentru a oferi un „feedback natural și curat”. O altă modificare este adăugarea unui mod DSC-Track pentru sistemul de control dinamic al stabilității, care intervine doar atunci când șoferul nu mai poate controla mașina.

Dată fiind această actualizare, Mazda MX-5 ar trebui să mai rămână pe piață pentru încă o perioadă de timp. Este o veste bună pentru fanii roadsterului japonez, mai ales că Mazda nu va putea continua să vândă un astfel de model decât dacă îl va supune electrificării.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide