Cu ce viteză merg unii șoferi de Mercedes pe șoselele patriei?

Autor: ProMotor 17 mart. 2020 Știri auto

“Viteza ucide”, este mesajul care apare pe marginea drumurilor din România. Un mesaj cu care autoritățile încearcă să-i descurajeze pe cei care sunt tentați să apese în exces pedala de accelerație. Dar informația nu a ajuns, se pare, la unii șoferi de Mercedes, care aleg să gonească pe șoselele patriei.

GALERIE FOTO

Șoferii de Mercedes au postat imagini în care în bord apar viteze pentru care ar rămâne trei luni fără permis. Aceștia se dau mari cu viteze “supersonice” atinse pe șoselele patriei. În România, viteza maximă admisă de lege este de 130 km/h și aceasta pe autostradă.

205 km/h este viteza arătată în fotografia care a stârnit discuția posesorilor de Mercedes și care a fost urmată de o listă lungă de persoane care se laudă cu viteze mult mai mari. 220 km/h, 238 km/h, 248 km/h, iar recormanul este un șofer al cărui vitezometru indică aproape 270 km/h.

Șofer depistat cu viteză record pe A3.

Mașina a depășit viteza cu care decolează avioanele

Sunt și utilizatori care îi ceartă și care îi numesc “bombardieri” pe cei care sfidează legea. “Viteza ucide. Nu numai pe voi. Dacă ieșea un câine în cale sau orice altceva?”, îi întreabă un posesor de Mercedes mai prudent.

Un altul le reproșează frustrarea: “Ați condus cu toții rable până acum și acum ați pus mâna pe Mercedes-uri!”

Există și useri care au curajul să-i ia peste picior pe toți vitezomanii cu stea în frunte: “Cu vitezele astea mergeam eu cu Cielo pe GPL!”

Apar printre comentarii și fotografii cu șoferi de Mercedes care se dau mari – pe bună dreptate – că se deplasează cu viteza legală.

Statistici de groază

România este lider în Uniunea Europeană la numărul de accidente rutiere mortale. Statisticile europene arată că avem cele mai însângerate șosele din UE, cu 96 de persoane ucise în accidente rutiere la un milion de locuitori în 2018.

Suntem urmați de Bulgaria cu 88 de decese la un milion de locuitori, de Lituania (78/un milion de locuitori) și de Croația (77/un milion de locuitori).

La polul opus se află Regatul Unit (28), Danemarca (30), Irlanda (31) și Suedia (32).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide