Șofer depistat cu viteză record pe A3. Mașina a depășit viteza cu care decolează avioanele

Autor: ProMotor acum 1 an Știri

La începutul lunii martie, Poliţia Rutieră a acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei rutiere și a depistat 71 de șoferi care au pus în pericol traficul rutier pe A3.

La data de 7 martie a.c., pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat  participanților la trafic, sancțiuni contravenționale în valoare de 24.500 de lei, au reținut 2 permise de conducere, pentru depășirea vitezei legale pe drumurile publice și 5 certificate de înmatriculare. A fost constatată și o infracțiune pentru conducerea în perioada suspendării dreptului.

Astfel, pentru încălcarea regimului legal de viteză au fost sancționați contravențional 60 de șoferi, pentru nerespectarea regimului cu privire la centura de siguranță, 6 conducători auto și 5, pentru alte nereguli în trafic.

Poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrada A3 București – Brașov au depistat un bărbat, de 42 de ani, din București, care conducea cu viteză excesivă.

Conducătorul auto a fost înregistrat de aparatul radar, în timp ce rula pe autostrada A3, sensul  București – Brașov, cu viteza de 238 km/h.

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 2.900 de lei, iar, ca măsură complementară, poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.

Mesajul postat pe pagina de Facebook a Poliției Române:

„Se știe că un avion comercial decolează de la o viteză de 220 km/h.
Un domn, de 42 de ani, a condus pe autostrada A3 cu o viteză de 238km/h.
Autostrada nu este pistă de avioane, iar mașina nu își ia zborul…cel puțin nu în era noastră!”

Poliția Română reamintește că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.Comentarii
Inchide